BiHVijesti

Konaković uoči potpisivanja dokumenta: Obećavamo stavljanje društvenog interesa ispred ličnog i stranačkog

Lider NiP-a Elmedin Konaković oglasio se jutros uoči potpisivanja Sporazuma između Osmorke i HDZ-a.

– Danas u Sarajevu, ako Bog da, potpisujemo dokument koji definiše smjernice, načela i ciljeve djelovanja izvršne i zakonodavne vlasti za naredne četiri godine. Prvi put će građani Bosne i Hercegovine svjedočiti programskom koaliranju, dokument se potpisuje u institucijama naše zemlje, u zgradi Parlamentarne skupštine BiH. Dokument su sačinile radne grupa stranaka koje čine koaliciju, bez međunarodnih medijatora – navodi Konaković.

Možda će Vas zanimati i:

– Još jedan proces koji dugo nije viđen, sporazumi su potpisivani uglavnom pod pritiskom međunarodne zajednica i skoro nijedan nije realizovan. Nakon potpisa okvirnog dokumenta, krećemo u izradu detaljnog, planskog sa jasnim rokovima i ciljevima za sve vlade na svim nivoima vlasti. Ne obećavamo šarene laže, na kažemo da ćemo preko noći popraviti stanje u našoj zemlji, znamo da neće biti lako. Ne likujemo i ne dočekujemo ovu vlast euforično, znamo kako nas težak posao čeka. Obećavamo predan i transparentan rad, uključivanje struke u sve procese, pošten i domaćinski odnos prema javnom dobru i odgovornost za povjerene poslove – rekao je Konaković.

Obećavamo stavljanje društvenog interesa ispred ličnog i stranačkog, obećavamo borbu za ljude u Bosni i Hercegovini, za svakog čovjeka, na svakom pedlju naše domovine, dodao je.

– Obećavamo hrabrost da se mostovi među ljudima u ovoj zemlji umornoj od konflikta i svađa ponovo grade, da zaustavimo političku depresiju zbog koje ljudi bježe iz Bosne i Hercegovine. Nervozu režima razumijemo, njihove postupke ne opravdavamo. Vatra koju na nas bljuju ovih dana je očekivana, na nju smo bili spremni. Dobro znamo ko smo, nikad ne uštrb domovine i svog identiteta ne bi povukli nijedan potez. U isto vrijeme, moramo shvatiti svi zajedno da zemlju koju smo teškom mukom odbranili moramo graditi i razvijati, da nam lažni populizam donosi plate i mandate, al’ ništa dobro ne donosi ljudima koji u njoj žive. Bosna i Hercegovina, poručio je Konaković.Izvor
Avaz.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button