ArhivaSportU fokusu

EKSKLUZIVNO! Pogledajte dokumentarni film “99” – o našoj voljenoj Slobodi (VIDEO)










FK Sloboda Tuzla ove godine slavi i obilježava 99 godina rada i postojanja, a taj, skoro stoljetni period značajan je po brojnim uspjesima i rezultatima.

U Slobodi su igrali velikani, a svaka generacija iznjedrila je sjajne fudbalere, sportiste i sportske radnike. Neki od njih uzeli su učešće u kratkom dokumentarnom filmu “99”, koji je premijerno prikazan na donatorskoj večeri FK Sloboda koja je održana u petak.

U filmu učestvuju bivši fudbaleri Nihad Mujezinović, Dževad Šećerbegović, Gradimir Crnogorac i Rizah Mešković, sportski radnici Vojo Milošević, Anto Raos i Bahrija Tanović, navijačke legende Šećo i Suljo, te doajen sportskog novinarstva Miroslav Petrović.

Produkciju filma potpisuje naša medijska kuća, Kameleon, a autori su naši Vedran Jahić i Vedran Mitrić, koji su se potrudili u 19 minuta prikazati najvažnije rezultate, historijat i bogatu tradiciju FK Sloboda.

Film “99” je, prema riječima autora, jedna vrsta najave za dugometražni film čije je snimanje planirano naredne godine, a povodom 100 godina rada i postojanja tuzlanskog kluba.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button