Sport

Loš, lošiji, Detroit Pistons: Izgubili 27 utakmica u nizu i postali najgora ekipa u historiji NBA lige










U jednom od najtežih trenutaka u njihovoj povijesti, Detroit Pistonsi su postali najlošija ekipa u historiji NBA lige nakon što su doživjeli 27. uzastopni poraz,  ovaj put  kod kuće od Brooklyn Netsa rezultatom 118:112.

Ovaj niz poraza srušio je prethodni negativni rekord koji su držali Cleveland Cavaliersi iz sezone 2010/11 i Philadelphia 76ersi iz sezone 2013/14, oba s 26 uzastopnih poraza.

Navijačima Detroita ovaj poraz teško je pao, a frustracija je kulminirala skandiranjem “Prodaj tim!” vlasniku Tomu Goresu nakon završetka utakmice. Očigledno je da nitko od njih nije očekivao ovakav splet okolnosti, s obzirom da su Pistonsi 29. oktobra imali skor 2-1, ali od tada nisu uspjeli slaviti.

Poraz Pistonsa brzo se proširio društvenim mrežama, gdje su postali predmet ismijavanja. Njihova situacija podsjeća na 2015. godinu kada su Philadelphia 76ersi izgubili 28 uzastopnih utakmica. No, Pistonsi imaju priliku izjednačiti i premašiti taj neslavan rekord, budući da im u četvrtak slijedi gostovanje u Bostonu. Subotnja utakmica kod kuće protiv Toronta postaje ključna, jer će ili srušiti rekord ili barem donekle spasiti obraz slavljem.

Ovaj historijski neuspjeh postavlja pitanja o uzrocima loše forme Pistonsa i otvara raspravu o tome što je potrebno poduzeti kako bi se popravila situacija u momčadi koja je nekada imala znatno bolje rezultate.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button