BiHTuzlaTuzlanski kanton

Potpisan sporazum sa KO SDA TK: Dio većine u Skupštini TK postaje i zastupnik SD BIH

U prostorijama Kantonalog odbora KO SDA Tuzlanskog kantona danas je održan sastanak i potpisan sporazum između KO SDA TK i SD BIH o zajedničkom djelovanju u Skupštini Tuzlanskog kantona.

Potpisnici su se obavezali da će njihovi zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona podržavati buduće aktivnosti u uspostavi vlasti u Tuzlanskom kantonu, te dati svoj doprinos u kreiranju programskih i zakonskih rješenja koji će u naredne četiri godine biti podrška procesima koje je započela aktuelna Vlada Tuzlanskog kantona i koji već daju vidljive rezultate.

Kako je objavljeno na stranici KO SDA TK sporazum su potpisali u ime KO SDA TK predsjednik Fahrudin Skopljak, te u ime SD BiH Enver Bijedić predsjednik te stranke.

Podsjećamo, nakon što se od SD BIH odmetnuo lukavački ogranak ove stranke, SD BiH i njen predsjednik Enver Bijedić trenutno u Skupštini TK mogu uticati jedino na djelovanje Huseina Tokića koji će biti pojačanje za trenutnu većinu u Skupštini TK.

Većinu u Skupštini TK imaju SDA (13), DF (4), zastupnici PDA koji djeluju samostalno (2) i SD BIH (1). Potpisivanjem sporazuma sa DF-om o zajedničkom djelovanjju u Skupštini TK dio većine će postati i dva zastupnika Stranke za BiH.

Ostaje upitan status Fadila Kudumovića iz SDA, čije je isključenje zbog nepoštovanja odluka KO SDA TK od vrha sztranke zatražio IO KO SDA TK.Izvor
tuzlainfo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button