SvijetZanimljivosti i zabava

Pobjeda na sudu: Tip dobio legalno pravo da bude dosadan na poslu. I 3000 eura uz to

Ako ste dosadni suradnicima na poslu, u Francuskoj sada imate legalno pravo biti takvi, nakon što je Vrhovni kasacijski sud presudio da je jedan poslodavac prekršio prava svoga zaposlenika otpustivši ga jer nije bio dovoljno “zabavan” na poslu.

Čovjek, koji se u medijima spominje samo kao gospodin T, pobijedio je u sudskoj bici protiv pariške konzultantske tvrtke Cubik Partners, koja inače posluje pod motom “zabavno i profesionalno”. Presuda je objavljena ovog sedmice, javlja The Telegraph.

Ovaj je čovjek dobio otkaz 2015. godine, a kao razlog otpuštanja naveli su njegovu “profesionalnu neadekvatnost”. On, naime, nije želio sudjelovati u teambuilding događajima za osoblje, a na sudu je kao argument za to kazao kako on ima “drugačiju definiciju zabave”.

Bored Season 3 GIF by The Office

Sud: Nisu svi oduševljeni prisilnim seminarima i pićima

Sud se složio s gospodinom T u nevjerojatnoj presudi, navodeći da nisu svi oduševljeni “prisilnim sudjelovanjem na seminarima i pićima na kraju sedmice”, koja često završavaju “prekomjernim unosom alkohola”.

U pravnom smislu, sud je zaključio da su iz Cubik Partnersa prekršili “temeljno pravo na dostojanstvo i poštivanje privatnog života” gospodina T i nisu poštovali njegovu “slobodu izražavanja”, koju je koristio odbijajući sudjelovati u aktivnostima. Pravo na privatnost i pravo na slobodu izražavanja sadržani su u Općoj deklaraciji o ljudskim pravima.

Ruling Season 13 GIF

Gospodin T dobio i tri hiljade eura odštete

Sud je komentirao i spomenuti moto tvrtke “zabavno i profesionalno”, kazavši  da je takva kultura dovela do “ponižavajućih i nametljivih praksi u vezi s privatnošću, kao što su simulirani seksualni činovi, obveza dijeljenja kreveta s kolegama tijekom seminara, korištenje nadimaka za označavanje ljudi i vješanje deformiranih i izmišljenih fotografija u uredima”.

Odlukom su također dodijeljene tri hiljada eura bivšem zaposleniku tvrtke Cubik Partners, s mogućnošću dodatne 461 hiljade eura odštete (3.5 miliona), ako se sud složi.Izvor
index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button