Vijesti

Stravična ispovijest Bosanke: Muž je djecu tukao letvama, spavali smo u parku










Ispovijest jedne državljanke Bosne i Hercegovine, koja je nastanjena u Sisku, šokirala je ovih dana cjelokupnu javnost, nakon što je ispričala torturu supruga koji je tukao nju i djecu.

“Državljanka sam BiH, ali odrasla sam u Sisku. Kad se zaratilo išla sam u posjetu baki i onda su nas protjerali u jedan grad. Bili smo izbjeglice, a tamo sam upoznala i budućeg supruga, te smo se nakon rata vratili u Sisak s najstarijim sinom, a uskoro smo dobili još jednog sina”, ispričala je ova Bosanka za Express.

Pojasnila je kako je njen suprug Joško pokušavao pronaći posao, a svi su zajedno stanovali u iznajmljenoj kući. Naglašava i kako tada još nije pio, a nasilje je krenulo prije desetak godina kada je rodila treće dijete. Prvi put ju je istukao kada je dijete imalo mjesec dana.

“On je psihopata. Ima i disocijativni poremećaj ličnosti što je kasnije dokazano vještačenjem, a uz to ovisnost o alkoholu. On je kukavica koja nije bila u stanju zadržati posao. Iz svake su nas kuće bacali, a on bi se tukao s gazdama“, priča  o početku pakla.

Stalno se na njoj iživljavao, morala se odreći prijatelja i majke, a prijetio je i kako je ona državljanka BiH te da će je protjerati i oduzeti joj djecu.

“Odveo nas je da živimo u kući bez prozora i vrata, bez struje. Zaključavao nas je, skupljao boce po gradu i maltretirao djecu. Bebimil sam grijala na dvije cigle između kojih sam zapalila plamen”, kaže ona o Jošku.

Prisjeća se kako ih je poredao i natjerao da viču “gospodaru”. Istjerivao ih je iz kuće i znali su spavati u parku. U međuvremenu se rodilo i četvrto dijete, no situacija se samo pogoršavala.

“Svaki dan je bio bitka za preživljavanje, mlatio nas je letvama po glavi. A bila sam uvjerena kako ne mogu zvati policiju, djecu je bacao po sobi. Najstariji je sin počeo patiti od depresije, a u školu je išao plav. Škola je pomogla u mom postepenom odlasku jer je pedagogica primijetila što se zbiva i pozvala me na razgovor”, kaže ova žena, koja je željela da ostane anonimna.

Priča kako se 14-godišnji sin tada prijetio samoubistvom. Jedan je dan, prisjeća se, otac stavio sinu nož pod grlo, na što je sin majci rekao kako će se baciti pod voz. Prije sedam godina je otišla u policiju i pokrenula kazneni postupak. Policija je odmah otišla pokupiti djecu, niko nije pitao zašto je Jelena kao stranac ovdje. Ne može dovoljno nahvaliti brzinu i efikasnost policije i socijalne službe.

Ostatak teksta pročitajte na linku “Mene i djecu bi poredao i tjerao da vičemo Gospodaru!



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button