BiHSportTuzla

Legendarni Senad Muminović bori se protiv opake bolesti

Legendarni košarkaš Sloboda Dite, njen dugogodišnji kapiten i reprezentativac Bosne i Hercegovine, kasnije trener, Senad Muminović, posljednjih mjeseci boti se s opakom bolešću.

Njegov sin Dino Muminović na Facebooku je podijelio sljedeću objavu:

Možda će Vas zanimati i:

“Obično sam vrlo tih o ovim stvarima, ali nažalost moj tata se bori s rakom posljednjih mjeseci i njegova stanja se pogoršavaju. Dobiva kemoterapiju i s obzirom da ni on ni moja mama ne rade, pratiti liječničke račune postaje stvarno teško i svaka pomoć je dobrodošla. Samo želim da mu bude bolje kako bih ga mogla uskoro vidjeti. Svaka donacija je korisna”.

Hvala Senad Muminović i Emerdina Dinka Muminović.

Riječi su Dine Muminovića.

Senad Muminović se košarkom počeo baviti u rodnom gradu Tuzli gdje je kao dječak 70-tih godina trenirao u košarkaškom klubu Partizan Kreka. Godinu dana kasnije odlazi u tuzlansko Jedinstvo.

Po završetku srednjoškolskog obrazovanja, Muminović se priključuje ekipi Slobode, početkom 80-tih godina.

Uslijedio je odlazak na vojni rok kojeg je služio u Šibeniku. PO povratku iz armije, Senad je zaigrao za Sloboda Ditu. U tom periodu, Sloboda je za kratak period od republičke lige stigla u Prvu Saveznu ligu.

Ekipa Slobode bila ravnopravan protivnik svim klubovima u bivšoj državi. Prelaskom ekipe u dvoranu Mejdan 1984. godine, rijetko koji gosti su pobjeđivali u Tuzli. Dvorana Mjedan je bila neosvojiva tvrđava čak i za najveće ekipe poput Partizana, Zadra, Jugoplastike.

senad muminovič

O mogućnosti da pomognemo legendi naše košarke obavijestit ćemo vas u narednim danima.Izvor
bhbasket.net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button