BiznisTuzla

Evo šta će nastati na mjestu bivše zgrade preduzeća “Tuzlaputevi”




Stečajni upravnik preduzeća “Tuzlaputevi” oglasio je prošle godine javnu prodaju pokretne i nepokretne imovine te firme. Predmet prodaje je asfaltna baza “Ljubače” ukupne vrijednosti 1,5 mil KM, te ostala pokretna imovina.Kako je pisalo u tekstu oglasa, ponuđena cijena za usmeno javno nadmetanje nije mogla biti niža od utvrđene cijene.

Prema onome što možemo vidjeti, radovi na rušenju postojećeg objekta je krenula, a “Tehnograd” d.d. Tuzla predstavio je idejni projekat za izgradnju novog objekta u srcu grada.

Na poznatoj lokaciji, u mirnom dijelu, ponuditi će moderne i komforne stanove. Novi objekat će većim dijelom zauzimati i poštovati gabarite starog objekta, a jednim dijelom izlazi prema glavnoj cesti, izravnjavajući prednju fasadu sa ostalim stambenim objektima u ulici i čineći jednoobrazno ulično platno.

Kolski i pješački prilaz je predviđen sa postojeće saobraćajnice. Ulaz u stambeni dio nalazi se na mjestu postojećeg ulaza u objekat. Garažama se pristupa sa već postojećih kolskih pristupa.

U prizemlju cijelog objekta smještena su četiri odvojena poslovna prostora, sa šest garaža od kojih pojedine imaju i mogućnost formiranja prostora ostave. U prizemlju su pored ulazne partije za stambeni dio i stepeništa sa liftom formirane još i prostorije ostava, kao i prostorija podstanice/toplinske stanice i prostorije za lift. Na ostalim spratovima (I, II i III sprat) formirana su po 4 stana – što čini ukupno 12 stanova u objektu.

Čiste visine budućeg objekta u prizemlju su 2,80 m, a na svim ostalim etažama 2,50 metra.

 

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button