Tuzlanski kanton

Odgođen program na 50. Sajmu šljive u Gradačcu zbog tragičnih događaja







Nakon tragičnog događaja koji se dogodio u Gradačcu 11. augusta, gdje su tri osobe izgubile život, a tri su ranjene, Organizacioni odbor je donio odluku da odgodi 50. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajma šljive u Gradačcu.

Ova odluka je donesena s obzirom na tešku situaciju koja je zahvatila grad Gradačac, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Organizacioni odbor je zajedno s Turističkom zajednicom Gradačac, koja je organizator sajma, odlučio da je trenutak da se stane uz porodice žrtava i pokaže podrška u ovim teškim trenucima.

Možda će Vas zanimati i:

Ensar Mešanović, voditelj turističkog ureda Turističke zajednice Gradačac, istakao je da će se ostale planirane sajamske aktivnosti održati prema rasporedu. Međutim, kulturno-zabavni program će biti potpuno odgođen. On je dodao da će javnost blagovremeno biti obaviještena o novim terminima za održavanje kulturnih i muzičkih sadržaja.

Jubilarni 50. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive u Gradačcu i dalje će biti održan,  u periodu od 23. do 26. augusta. Posjetitelji će imati priliku prisustvovati nizu stručnih predavanja, kolektivnih izložbi te prezentacijama proizvoda iz poljoprivrede, prehrambene industrije, male privrede i kućne radinosti. Sve ovo je potvrđeno putem Službe za informiranje “Sajma šljive”.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button