Lifestyle

Postavite sebi ovo pitanje prije nego što objavite fotografije svoje djece na društvenim mrežama










Dogodilo se i to – djeca prvog vala roditelja blogera više nisu bebe. Odrasla su. Ok, nisu toliko odrasla da se pakiraju i odlaze na fakultet na drugi kraj države, ali su dovoljno odrasla da znaju pretraživati internet, a samim time i pronaći sadržaj vezan za njih i njihovo odrastanje. To je trenutak od kojeg su mnogi roditelji strahovali, a čini se da još više roditelja o njemu uopće nije ni razmišljalo…

Upravo o toj temi je za The Washington Post progovorila i advokatica mama blogerica Christie Tate. Naime, ona je za Božić svojoj djevojčici, koja sada ide već u četvrti razred osnovne škole, poklonila laptop. Tada je djevojčica otkrila pravu arhivu događaja iz njenog djetinjstva, od navika spavanja pa sve do priče o bivšem najboljem prijatelju. Potpuno očekivano, pitala je mamu zašto su sve te fotografije na internetu te je zamolila da ih makne što je Tate potpuno iznenadilo pa joj je pokušala objasniti kako to sada više baš i nije moguće.

Možda će Vas zanimati i:

– Naravno, moja djevojčica je sada dovoljno stara da joj dugujem pravo veta na fotografije i sadržaje koje želim objaviti – objasnila je blogerica. 

Upravo je to dio dogovora koji je postigla sa svojom kćerkom. Ona će odobravati fotografije i teme koje imaju veze s njom. Ipak, Tate je svjesna kako joj je ovo otkriće bilo neugodno i upravo zato želi upozoriti roditelje na pitanje koje bi trebali postaviti sami sebi prije nego što se odluče sa svima podijeliti detalje iz svog (ali i dječjeg) privatnog života.

– Hoće li naše sadašnje objave na društvenim mrežama povrijediti našu djecu u budućnosti? – pita se blogerica te naglašava kako bi one mogli postati razlog dječje ljutnje i nelagode. 

Naravno, to je potpuno opravdano, jer vaše razgolićene fotografije iz kade ili pak fotografije na kojima se ludirate ne može vidjeti nitko kome osobno ne pokažete album. Slučaj vaše djece je potpuno drugačiji. Njihovo djetinjstvo servirano je nepoznatim ljudima i to bez njihovog pristanka.

Hayat



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button