Vijesti

Ulazak u Hrvatsku iz BiH moguć uz dokaz o rezervaciji smještaja













Stranim državljanima, što važi i za državljane Bosne i Hercegovine, dozvoljava se ulazak u Hrvatsku ako pokažu dokaz o rezervaciji smještaja, javlja Anadolu Agency (AA).

“Državljanin treće zemlje s reguliranim boravkom u EU može ući u Hrvatsku kada se radi o ekonomskom interesu, s time da je potrebno pokazati, naprimjer, poziv privrednog subjekta na sastanak. U navedenu kategoriju spada i dokaz o plaćenom smještaju ili rezervacija za apartman/hotel, ugovor o paušalnom zakupu prostora u kampu, rezervacija parcele u kampu, najam turističkog broda ili jedrilice, uplaćeni ili dogovoreni turistički obilasci Hrvatske kao i čitav drugi spektar turističkih aktivnosti”, naveli su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske.

Možda će Vas zanimati i:

Kako navode iz MUP-a Hrvatske, kako bi se smanjile gužve na graničnim prijelazima i skratilo vrijeme čekanja za prelazak državne granice koje će biti produženo u odnosu na graničnu kontrolu proteklih godina zbog prikupljanja dodatnih podataka, preporučuje se stranim građanima koji namjeravaju boraviti u Republici Hrvatskoj da unaprijed dostave svoje podatke putem web stranice entercroatia.mup.hr.

“Putnici koji ne dostave unaprijed svoje podatke putem navedene aplikacije moći će sve to obaviti i na graničnom prijelazu prilikom ulaska u Hrvatsku, ali će za njih biti potrebno duže vrijeme čekanja u zasebnoj traci”, navode iz MUP-a Hrvatske.

Naime, od danas, 1. juna dozvoljen je ulazak u Crnu Goru, između ostalog, i građanima Bosne i Hercegovine, dok je ulazak u Srbiju za bh. građane omogućen bez obaveznog testa na koronavirus od 22. maja.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button