BiH

BORIS BRKOVIĆ, DIREKTOR KLASA: BRAŠNA IMA ZA SVE NAŠE STANOVNIKE










S  obzirom da u našoj zemlji vlada velika pomama za brašnom i osnovnim životnim namirnicama, Brkovića smo pitali imali potrebe za brigu i paniku.

Kakvo je stanje u Klasu, ima li brašna dovoljno?

  • I pšenice i brašna ima dovoljno, a taj nedostatak na policama je zbog velike potražnje. Klas svaki dan radi u tri smjene proizvodimo sve brašno, tjestenine, peciva… zato neka se građani ne brinu bit će brašna za sve stanovnike BiH. Neka smanje nepotrebnu potražnju.

Sve članice grupacije AS holding ovih dana su izuzetno  aktivne, proizveli smo preko 22 miliona prioizvoda na tržište  naše zemlje.

Šta je s rugim zemljama, imate li probleme?

  • Mi zaista nemamo jer vlada dosta ulaže, kako naša tako i druge. Tu imamo dobru podršku i mi kao kompanija nemamo  zastoja. Malo nas pogađa sporiji protok roba, ali snalazimo se.

Mora li doći do povečanja cijena osnovnih životnih namirnica?

  • To će ovisiti o našim partnerima u vlasti, mi ne povećavamo cijene iako smo pogođeni nizom negativnih faktora. Moramo biti svjesni da ako ovo potraje bit će neizdrživo zadržati stalne cijene. Ipak, imamo neke naznake da bi moglo doći do pozitivnih mjera za nas privrednike koji se bavimo plasmanom. Gledat ćemo da u svakom slučaju osnovni proizvodi ne poskupe.

Sirovina ima dovoljno da još jednom potvrdimo?

  • To mi pitanje postavljaju svi, ali mi svaki dan proizvodimo oko 400. 000 kilograma brašna i raznih peciva. Ono što proizvodemo za dan, ode za dva sata sa polica. Još jednom apelujem na građane da budu razumni, ne moraju stvarati prekomjerne zalihe.
  • Bitno nam je da dugoročno imamo biznis i da potrošaći budu dugoročno zadovoljni. Opet kažem potrebne su nam mjere koje će nam olakšati. Mi imamo i svoje klas markete u kojima smo uradili ograničenje kupovine.
Hayat

Šta je s radnicima, da li ste reorganizirali smjene?

  • Najugroženije skupine smo poslali kućama da ne rade, uveli smo hokejaške izmjene u našim pogonima, i svaka ekipa je angažirana. Moram pohvaliti svoje kolege i svi su jako angažirani. Čak radimo prekovremeno kako bismo mogli da snadbijemo tržište osnovnim namirnicama.

Izvor: Hayat.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button