BiHTuzlaTuzlanski kanton

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić čestitao Dan državnosti Bosne i Hercegovine (VIDEO)U povodu obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim građanima Bosne i Hercegovine upućujem iskrene čestitke u povodu 25. novembra Dana državnosti BiH.

Možda će Vas zanimati i:

„Odluke koje su donijeli predstavnici svih bosanskohercegovačkih naroda na historijskom zasjedanju 1943. godine u Mrkonjić Gradu, tadašnjem Varcar Vakufu, neprocjenjiv su zalog za budućnost i opstanak Bosne i Hercegovine.
Danas, kada obilježavamo Dan državnosti Bosne i Hercegovine, nažalost moramo priznati da naša borba protiv fašizma nije okončana.

Imajući u vidu trenutnu situaciju, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u svijetu, porast fašističkih težnji, veličanja presuđenih ratnih zločinaca, pokušaje relativiziranja historijskih činjenica, falsifikovanja historije, koje za cilj imaju tlačenje drugih i drugačijih, prisvajanje tuđe svojine, ukidanje suvereniteta, danas snažnije nego ikada do sada moramo izraziti našu antifašističku opredijeljenost.

Moramo biti svjesni da nam je danas, u posljednjih 79 godina, najneophodniji zajednički front anifašizma i probosanski orijentiranih stranaka.

Od 1944. godine pa na ovamo, danas nam je, više nego ikada, ponovno potreban novi ZAVNOBIH, novo zemaljsko antifašističko vijeće svih naroda i politika u Bosni i Hercegovini, koje će napraviti dovoljno snažnu protivtežu onima koji se javno, ali i potajno zalažu za dijeljenje i uništavanje Bosne i Hercegovine kao cjelovite, suverene države, domovine svih nas i u kojoj ima prostora za život svih njenih građana.

Na svima nama je ostala čast i obaveza da čuvamo i branimo državnost i historijski kontinuitet Bosne i Hercegovine i antifašističku tradiciju ovog prostora, kao i granice naše države koje su potvrđene 1943. godine.

Danas više nego ikad moramo reći odlučno NE referendumima, reorganizacijama, trećim entitetima i snažno DA jedinstvenoj, cjelovitoj, suverenoj Bosni i Hercegovini, domovini Bošnjaka, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji ovdje žive.

I u tom svjetlu svima koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju svojom jedinom domovinom želim čestitati Dan državnosti Bosne i Hercegovine.”

 Izvor
tuzlainfo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button