SvijetVijesti

Rusi trpe velike gubitke, britanski ministar: Putin je gotov










Ukrajinska vojska objavila je da je dosad uništila 1036 oklopnih transportera, 474 vozila, 303 tenka, 120 topničkih sistema, 60 spremnika za gorivo, 56 višestrukih raketnih sistema, 80 helikoptera, 48 aviona, 27 protivzračnih sustava, 7 bespilotnih letjelica i 3 čamca.

Ruski predsjednik Vladimir Putin potrošena je sila u svijetu, kakogod završio rat u Ukrajini, smatra britanski ministar odbrane Ben Wallace predviđajući da će invazija predstavljati Putinov kraj.

Ruska ofenziva u Ukrajini koju Kremlj naziva “posebnom vojnom operacijom” se nastavlja, ali je usporena, tvrde ukrajinska vojska i obavještajna zajednica dok ljudi bježe iz bombardiranih gradova.

“Predsjednik Putin je potrošena sila u svijetu i gotov je, njegova vojska je gotova. On si to mora priznati,” rekao je Wallace u razgovoru za Times Radio. Britanski ministar smatra kako invazija ne ide po ruskom planu.

“Ovo će biti Putinov kraj, kao što i treba biti,” rekao je Wallace pa dodao da bi bilo nemoguće okupirati takav narod i državu.

“Dugoročno više niko neće primati njegove telefonske pozive. Iscrpio je svoju vojsku, odgovoran je za smrt hiljada ruskih vojnika, ubojstva nevinih ljudi. Reducirao je rusku ekonomiju na nulu. Mora preuzeti odgovornost za to,” zaključio je britanski ministar.

U međuvremenu, iz Ukrajine stižu novi snimci razaranja gradova.



Izvor
Fokus.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button