Svijet

U kijevskoj bolnici nestalo je struje tijekom operacije srca djeteta. Doktori nisu odustali (VIDEO)Na Kijevskom institutu za bolesti srca nestalo je struje tijekom operacije na jednom djetetu. Liječnici su operirali s čeonim svjetiljkama.

U jednoj od kijevskih bolnica nestalo je struje usred operacije srca djeteta, a liječnici su nastavili operirati sa svjetiljkama.

– Ovako danas operiramo srce. Radujte se Rusi. Danas je dijete na stolu i tijekom operacije svjetlo je bilo potpuno ugašeno. Bravo. Vrlo humani ljudi – ironično je izvijestio direktor zdravstvene ustanove Boris Todurov, čiji se snimak odmah proširio ukrajinskim medijima.

Todurov je napomenuo da je operacija izvedena s umjetnom cirkulacijom krvi, a kirurzi su koristili sve raspoložive rasvjetne uređaje, a najviše svoje svjetiljke na čelu.

Današnje raketiranje Kijeva odnijelo je nekoliko života Kijevljana, bacilo grad u mrak i hladnoću. Institut za  bolesti srca Ministarstva zdravstva Ukrajine ima 190 pacijenata i 300 zaposlenika.

Vode nema već nekoliko sati. Zasad se snalazimo sami, ali iz sata u sat je sve teže. I dalje radimo samo hitne operacije. Provest ćemo noć u klinici, moramo kontrolirati situaciju. Zahvaljujem svim zaposlenicima na usklađenom i predanom radu. U ovoj nesvakidašnjoj situaciji nismo izgubili niti jednog pacijenta.

Hvala kijevskim komunalnim službama na podršci. Držat ćemo našu liječničku frontu do pobjedničkog kraja – izjavio je liječnik.

Podsjetimo, Rusija je 23. novembra izvršila masovno granatiranje ukrajinskih gradova, pri čemu su oštećeni objekti kritične infrastrukture. Došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom, vodom, grijanjem i mobilnim komunikacijama na cijelom području Ukrajine.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski i vrhovni zapovjednik oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni istaknuli su da su okupatori ispalili 67 raketa na Ukrajinu.Izvor
24sata.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button