SvijetZanimljivosti i zabava

“Svaka čast”: Japanski navijači ostali iza utakmice da počiste smeće na tribinamaJapanski navijači koji su u nedjelju bili na otvaranju turnira ostali su nakon utakmice Katara i Ekvadora kako bi počistili smeće na tribinama.

“Mi poštujemo mjesto”

Operaciji čišćenja svjedočio je katarski influencer Omar Farooq, koji je na svom Instagram profilu podijelio video, na kojem japanski navijači pune vreće smećem koje su za sobom ostavili drugi navijači. Influencer je rekao: “Neka me netko uvjeri da je ovo normalno. Japanski navijači su odlučili počistiti stadion. To nije ni njihova utakmica!”

“Kada sam ih pitao: ‘Zašto čistite nešto što nije vezano za vas?’ odgovor je bio: ‘Japanci nikad ne ostavljaju smeće za sobom. Mi poštujemo mjesto'”, rekao je Omar, dodajući: “Ovo je nešto o čemu sam čuo, ali nikad nisam mislio da je stvarno. Vau. Svaka čast.”

Japanska kultura

Čistoća je važan dio japanske kulture: “To nije samo dio nogometne kulture, već dio japanske kulture”, rekao je nogometni novinar Scott McIntyre za BBC 2018.

“Često čujete ljude kako kažu da je nogomet odraz kulture. Važan aspekt japanskog društva je osigurati da sve bude apsolutno čisto i to je slučaj na svim sportskim događajima, a svakako i u nogometu.”

Ovo nije prvi put da japanski navijači čiste smeće s tribina. U 2018., nakon poraza u posljednjim sekundama osmine finala Svjetskog prvenstva od Belgije, zaradili su poštovanje milijuna kada su počistili Rostov Arenu.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button