SvijetZanimljivosti i zabava

Znate li čemu služi mali džep na farmerkama? Imao je neobičnu namjenu u prošlostiSigurno ste se barem jednom zapitali čemu, dovraga, služi onaj mali džep na prednjoj strani pantalona. Niste jedini, ekipa na internetu također je pokušala riješiti ovaj veliki životni misterij.

Teorije o malom džepu

Čini se da je taman prave veličine da u njega stane nekoliko novčića, ali onda je pretijesan da bi im se lako pristupilo kad je potrebno. Nema nikakve šanse da unutra ugurate ključeve, a možete zaboraviti na telefon ili novčanik. Dakle, čemu zapravo služi maleni džep na farmerkama? Ispostavilo se da nije riječ o samo estetici, a bez obzira koliko vam se to činilo logičnim, ne, nije namjenjen ni za novčiće.

Misterij je riješen

Povjesničarka tvrtke Levi Strauss & Co Tracey Panek otkrila je svrhu malog džepa u viralnom TikTok videu. Objasnila je da dizajn potječe još iz 18oo-ih te da je prostor namijenjen za džepni sat.

@levis

Reply to @carolineraeder the answer to one of our favorite questions #501originals #funfacts

♬ original sound – Levi’s

“Najstariji par kombinezona u arhivi Levi Strauss & Co. iz 1879. uključuje džep za sat. Naši kombinezoni iz 19. stoljeća imali su jedan stražnji džep na desnoj strani hlača ispod kožne zakrpe”, otkrila je.

Podsjetnik na Drugi svjetski rat

Iako se džepni satovi više ne nose, mali džep ostao je kao podsjetnik na Drugi svjetski rat: “Jedna zanimljiva činjenica o džepu za sat je da su tijekom Drugog svjetskog rata dvije kutne zakovice uklonjene kako bi se sačuvao metal za ratne upotrebe”, objasnila je povjesničarka, dodajući kako su se zakovice vratile u džep nakon rata.

Originalni element

“Džep za sat bio je izvorni element naših plavih pantalona, poput zakovica na našim džepovima, gumba, prošivenih stražnjih džepova i kožne zakrpe. Kako bi očuvali integritet ranog dizajna, Levi Strauss & Co. održavaju dizajn džepa za sat”, dodala je.

Nakon što su saznali za izvornu svrhu džepa, mnogi korisnici interneta priznali su da su smislili vlastitu upotrebu za njega, od držanja ukosnica i AirPod-a do trzalica i upaljača, a jedan je tviteraš u šali napisao da tamo drži ostatak novca nakon što plati režije.

 Izvor
index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button