Zanimljivosti i zabava

Čovjek popio 12 energetskih pića u 10 minuta. Evo što se dogodilo njegovim organimaUsamljeni gamer za dlaku je izbjegao smrt nakon što je navodno popio 12 limenki energetskog pića u 10 minuta.

Tako tvrdi dr. Bernard Hsu, čiji se YouTube kanal Chubbyemu može pohvaliti s više od 2.6 milijuna pretplatnika. Ovaj liječnik često prenosi rekonstrukcije bizarnih priča s hitne pomoći kojima je svjedočio ili čuo za njih.

U ovom slučaju, dr. Hsu objašnjava da je pacijent primljen na Hitnu zbog “neizdržive boli u trbuhu”. Liječnik ga prikazuje kao bucmastog 36-godišnjaka koji nosi naočale i opsjednut je Pokemonima, videoigrama i stvarima koje nije mogao imati kao dijete.

Nakon što je iskapio 12 limenki energetskog pića pacijent je počeo osjećati da mu srce ubrzano lupa. Zaboljela su ga i leđa. Nije se osjećao dobro, a kako bi skrenuo misli, počeo je igrati igre.

Nekoliko sati je odbijao potražiti liječničku pomoć, nadajući se da će doći sebi. Više nije mogao ni jesti ni piti. Čekanje je na kraju rezultiralo pojavom akutnog pankreatitisa.

“Liječnici u bolnici došli su do šokantnog otkrića. Pacijentova gušterača počela se ‘sama probavljati’ dok se njegovo tijelo borilo s probavljanjem kilograma šećera i hrpom kofeina iz energetskih pića. Gušterača mu je bila otečena od tekućine”, pojasnio je dr. Hsu.

Jetra i bubrezi su počeli otkazivati, ali se zahvaljujući naporima liječnika uspio oporaviti. Incident je, kaže Hsu, bio poziv za buđenje za muškarca. Krvne pretrage pokazale su da ima preddijabetes.

“Većina ljudi zna da energetska pića mogu biti opasna ako se konzumiraju u velikim količinama. Ako popijete jedno piće s vremena na vrijeme, a mladi ste i zdravi, to vjerojatno nije problem. Ali ako gutate limenku za limenkom, vjerojatno neće završiti dobro”, pojasnio je liječnik gledateljima.

Video je od objave u oktobru 2021. pregledan više od 6.5 miliona puta, a zdravstveni stručnjaci već dugo govore o opasnostima koje predstavljaju zašećereni napici s kofeinom.

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button