Zanimljivosti i zabava

Zlatan Ibrahimović u svom stilu pojasnio Jimmy Kimmelu pravo značenje svog imena










Kimmela je na početku razgovora zanimao Zlatanov komentar na brojne nadimke koje dobija, a on je istakao samo dva – nadimak iz “balkanskog jezika” i nadimak u Švedskoj.

“Na ‘balkanskom jeziku’ moje ime znači ‘zlato’, tako da mi se dopada. U Švedskoj su imali problema kada su izgovarali moje prezime pa su me često zvali ‘Ibla’, što znači lav. To mi se također sviđa”, rekao je nasmijani Ibrahimović.

Proslavljeni napadač nakon toga je rekao da u SAD-u također vlada velika euforija kada je riječ o nogometu, što mu prije nekoliko godina nisu rekli.

“Gdje god da sam igrao u Evropi bilo je stvarno ludo i zabavno. Nogomet je nešto ogromno u Evropi. Svi su mi rekli da ću u Los Angelesu moći normalno hodati ulicom i da neće biti kao u Evropi, ali su pogriješili. Ovdje je također ludo”, rekao je popularni Ibra.

Za kraj, on se “izvinio” svim navijačima u drugim sportovima zato što je odabrao nogomet, a dobio je pitanje i o nastupu na Svjetskom prvenstvu.

“Odabrao sam nogomet i ovom prilikom se izvinjavam navijačima u drugim sportovima”, kazao je Ibra, a na pitanje o Svjetskom prvenstvu rekao je:

“Da, idem na Svjetsko prvenstvo. To ne bi bilo to bez mene”, završio je Ibrahimović, ne rekavši da li će u Rusiju doći kao navijač ili kao nogometaš pa će ta dilema trajati sigurno još nekoliko dana.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button