Zanimljivosti i zabava

Navike prilikom konzumiranja kafe zbog kojih brže stariteIako kafa nije nezdravo piće, postoji nekoliko navika prilikom konzumiranja kafe zbog kojih ćete brže ostariti.

Naime, nutricionistkinja Lisa Moskovitz je u razgovoru za magazin Eat This, Not That najprije da ne biste trebali biti kafu prije nego što doručkujete jer može doći do ozbiljnih zdravstvenih problema.

“Za mladolik izgled za doručak konzumirajte svježe voće, cjelovite žitarice ili orašaste plodove”, kazala je.

Možda će Vas zanimati i:

Šećer također značajno utječe na starenje. Iz tog razloga nikada ne biste trebali dodavati veliku količinu šećera u kafu.

How to tap into the health benefits of coffee

“Molekule šećera se vežu na proteinska vlakna u našim ćelijama i ovaj štetni proces se naziva glikacija. Završni produkti glikacije oštećuju kolagen u našoj koži i tako se smanjuje njena elastičnost”, objasnila je.

Uz kafu biste uvijek trebali piti vodu. U suprotnom može doći do dehidracije, koja negativno djeluje na kožu, probavu i nivo energije.

Nikada ne konzumirajte kafu u večernjim satima jer će poremetiti spavanje. Istraživanje objavljeno u American Academy of Sleep Medicine pokazalo je da samo jedna noć lošeg sna utječe na starenje ćelja.Izvor
klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button