LifestyleTuzla

Briga o zdravlju ne smije stati: Plava Poliklinika omogućila dolazak na kućnu adresu za sve vrste laboratorijskih analiza!













Kao odgovor na trenutnu pandemiju, PZU Plava Poliklinika nastavila je sa trendom osluškivanja potreba pacijenata, te je jedna od prvih zdravstvenih  ustanova u TK koja je  omogućila dolazak na kućnu adresu. Tako je sada samo jednim pozivom moguće ugovoriti dolazak mobilnog tima te u vlastitom domu obaviti potrebne laboratorijske analize ili testove na COVID-19.

“Kao ljekari, ne želimo da pandemija dodatno naruši zdravstveno stanje građana, time što ih zbog straha od inficiranja dovodi u situaciju da odgađaju posjete zdravstvenim ustanovama. Na ovaj način smo omogućili pacijentima da u kućnom ambijentu, uz primjenu svih sigurnosnih standarda, obave laboratorijske analize, jer bez obzira na divljanje pandemije, briga o zdravlju ne smije stati. Tim više zbog toga što su analize krvi ključne za pravovremeno otkrivanje štetnih promjena u organizmu, prije nego što se bolest razvije, što je presudno za dugoročno zdravlje i aktivan život pacijenta”, naglasio je dr. Ahmed Hujdurović, član Uprave.

Korist od uvođenja patronažne službe, imati će i teže pokretni kao i nepokretni pacijenti a prema riječima dr. Hujdurovića moći će se uraditi širok spektar laboratorijskih pretraga.

“U kućnim uslovima, ali i na tri lokacije naše laboratorije – Simin Han, Slatina i centar grada, moguće je uraditi sve rutinske analize (kompletnu krvnu sliku, urin, lipidni status, željezo, hormone štitne, CRP, …), kao i specifičnije poput alergena, polnih hormona, itd…   Izdvojio bih LAB Standard paket koji podrazumijeva: KKS, sedimentaciju, ŠUK, urin, ureu, kreatinin, ALT, AST, holesterol i trigliceride, a kojeg pacijenti mogu uraditi u vlastitom domu za 35KM.  U cijenu je uračunata cijena dolaska od 10KM, koja važi za relaciju Slavinovići-Irac u Tuzli a po dogovoru naš patronažni tim posjećuje pacijente i na području cijelog Tuzlanskog kantona. Od posebne važnosti je i mogućnost COVID testiranja na kućnoj adresi, uključujući PCR, serološki i brzi antigen test, kako bi pacijenti izbjegli nepotrebno kretanje kao i potencijalno širenje virusa”, kazao je dr. Hujdurović.

Dodao je da su se u prethodnom periodu fokusirali i na formiranje jedinstvenog laboratorijskog cjenovnika sa povoljnijim cijenama analiza, kako bi i cjenovno bili dostupniji u vrijeme otežanog socioekonomskog položaja građana.

“Nepovoljna finansijska situacija kao posljedica aktuelne pandemije, dovodi do toga da se sve više vodi računa o cijenama zdravstvenih usluga, zbog čega smo iz solidarnosti radili na tome da dosadašnji kvalitet laboratorijskih analiza omogućimo po nižim i pristupačnijim cijenama na svim lokacijama. Time smo našim pacijentima sada i cjenovno dostupniji, i nastavljamo kao i do sada, djelovati u njihovom najboljem interesu”, ističe dr. Hujdurović.

Kompletan cjenovnik laboratorijskih pretraga možete pogledati OVDJE.

Dolazak mobilnog tima Plave Poliklinike na Vašu adresu možete zakazati pozivom na broj: 035 393 111.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button