Big Bang #HerojiGeneracijeKameleon projekti

Lukavčanka(21) osvojila 3. mjesto na Evropskom kupu u kickboksuMaida Beganović iz Lukavca je višestruka državna i balkanska prvakinja u kickboxu u disciplini Kick light -60kg, učestvovala je Svjetskom Prvenstvu za seniore u Italiji i osvojila 5. mjesto. U utrci je za najveće priznanje za mlade u Tuzlanskom kantonu – BigBang #herojigeneracije, a za nju možete glasati na OVOM LINKU.

Maida je završila Ekonomsko-hemijsku škola smjer farmaceutski tehničar, a trenutno je sudentica Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Kickbox trenira skoro 4 godine u Klubu Borilačkih Sportova Radnički Lukavac. Aktivno se takmiči na državnim i međunarodnim takmičenjima u okviru WAKO Saveza. Od 2021. godine članica je kickbox Reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Njen cilj pored završetka fakulteta jeste da dodatno napreduje u sportu, te da jednog dana ponese titulu Svjetske prvakinje.

Možda će Vas zanimati i:

Višestruka je Državna i Balkanska prvakinja u kickboxu u disciplini Kick Light u kategoriji -60kg. Na internacionalnom turniru “Grand Prix BiH” održanom na Ilidži proglašena je najboljom juniorkom, a oktobru 2021. godine se borila na Svjetskom Prvenstvu za seniore u Italiji i osvojila 5. mjesto.

Na Evropskom Kupu u Beogradu je osvojila 3. mjesto. U pojedinačnom prvenstvu Federacije Bosne i Hercegovine, osvojila je zlatnu medalju.
Prvakinja je Federacije Bosne i Hercegovine u boxu u kategoriji -60kg. Proglašena je najboljom seniorskom sportistkinjom u Tuzlanskom Kantonu i Općini Lukavac za 2021. godinu.

Maida Beganović je kandidatkinja za priznanje #herojigeneracije u kategoriji sport, a za nju možete glasati na OVOM LINKUKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button