SvijetZanimljivosti i zabava

Bivši učenici pomogli profesoru u penziji, skupili skoro 40.000 KM za njegovo liječenjeTomislav Mamić već je 10 godina u penziji, a prije toga radio je kao profesor povijesti u Tehničkoj školi u Puli.

Sa svojim učenicima ostao je u kontaktu, a oni su nedavno pokazali veliko srce i pomogli svom nekadašnjem profesoru.

Možda će Vas zanimati i:

On, naime, prima terapiju skupim injekcijama jer je skoro oslijepio, a liječi se zahvaljujući svojim bivšim učenicima, koji su otvorili humanitarni račun u banci kako bi mu omogućili terapiju injekcijama da mu spase oči u privatnoj klinici.

Terapiju koja mu je bila potrebna ne pokriva HZZO, a svaka injekcija košta 1469 KM. Bivši učenici i kolege dosad su već prikupili 150.000 kuna (oko 38.903 KM).

“Nikad u životu nisam imao nikakvu zaštitu. Otac mi je poginuo u Njemačkoj na gradilištu kad sam imao 13 godina i ja sam sigurno dvadeset godina nakon toga svaku noć sanjao da nije istina da je on umro. Sad sam prvi put u životu bogat, a istovremeno mi je neugodno.

Sram me jer nisam navikao da mi netko daje. Ali opet, da nije bilo te djece – ja bih ostao slijep”, rekao je Mamić za Istra24.

Terapija koju profesor prima zasad daje rezultate. Naime, ne tako davno bio je u fazi kad gotovo ništa nije vidio. Na lijevo oko, doduše, više uopće ne vidi, dok mu se na desno oko vid polako vraća.


Izvor
Istra24.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button