SvijetZanimljivosti i zabava

Navijači bi u Kataru mogli ostati razočarani noćnim životomRio De Janeiro, Berlin, Seul – mnogi prethodni domaćini Svjetskog nogometnog prvenstva ponudili su savršena mjesta za zabave nakon utakmica, no ljubitelji nogometa koji nakon mraka traže barove ili pubove u neonskom sjaju Dohe vjerojatno će biti razočarani, piše dpa.

“Katar nudi najbolje od Bliskog istoka u kompaktnom obliku”, kaže Berthold Trenkel, šef lokalne turističke vlasti, “ali nije poznat po noćnom životu”.

Mnogi ljubitelji nogometa uživaju u pivu dok gledaju utakmicu, ali katarska opsežna ograničenja alkohola ostat će na snazi i ​​dok zemlja bude domaćin Svjetskog prvenstva od 20. novembra nadalje, navodi njemačka novinska agencija.

“Ako je to ono što tražite, Katar vjerojatno nije najbolja destinacija”, kaže Trenkel.

The skyline of the modern and high-rising city of Doha in Qatar, Middle East. - Doha's Corniche in West Bay, Doha, Qatar Photos | Adobe Stock

Zabrana opijanja i konzumacije alkohola u javnosti

Katar zabranjuje opijanje i konzumaciju alkohola u javnosti, kao i uvoz alkohola u zemlju. Tamo je dob u kojoj je legalno konzumirati alkohol 21. Alkohol se u toj zemlji prodaje samo na licenciranim mjestima, a u supermarketima ga nema.

Najvjerojatnije ćete ga pronaći u hotelima s četiri ili pet zvjezdica. Na staroj tržnici, primjerice, luksuzni hoteli su se odlučili protiv toga. Ovdje, kao i na mnogim drugim popularnim mjestima u Dohi, tradicija ima prioritet.

Katar se može činiti prilično liberalnim u usporedbi sa susjednom Saudijskom Arabijom, ali to je konzervativna zemlja sa zakonima oblikovanim prema islamskim moralnim kodeksima, što također znači da javno iskazivanje ljubavi, na primjer, nije dobrodošlo.

Qatar World Cup 2022: Organisers say controversial infographic is fake | Middle East Eye

Međutim, bit će napravljene iznimke od zakona o alkoholu u vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva od 20. novembra do 18. decembra, uz nešto pića dopuštenog u zonama za navijače. Imajte na umu da se alkoholna pića možda neće posluživati ​​svugdje, kažu u turističkoj zajednici.

Pivo će se vjerojatno moći pronaći negdje u blizini stadiona na kojima se igraju utakmice, ali pića koja sadrže alkohol vjerojatno se neće smjeti unijeti na tribine stadiona.Izvor
index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button