Svijet

Ukrajinski vojnik sa svega nekoliko metara uništio ruski tenkObjavljeni snimak dronom prikazuje trenutak u kojem hrabri ukrajinski padobranac izlazi iz svog skrovišta kako bi uništio ruski tenk u prolazu navođenim projektilom s udaljenosti od samo nekoliko metara.

Oklopno vozilo, jedan od modernijih borbenih tenkova T-80BV, vozilo je zemljanom stazom obrubljenom šumovitim područjima, savršeno skrovište za ukrajinske vojnike koji su čekali.

Možda će Vas zanimati i:

Dok je prolazio pored jednog određenog reda drveća, usamljeni ukrajinski vojnik iskočio je iz zaklona i ispalio jedan hitac.

U trenutku, projektil je preletio preko gusjenice i udario u tenk koji je prolazio, eksplodirajući u oblaku vatre i bijelog dima. Iako se tenk nastavio kretati došlo je do još jedne eksplozije, vjerovatno nakon što je vatra zahvatila streljivo.

Vojnik koji je ispalio projektil je pripadnih 95. zračnodesantne brigade vojske Ukrajine, a uništen tenk je model T-80 BV, modenrizovana varijanta tenka T-80 koja posjeduje reaktivni oklop i unaprjeđene mehanizme gađanja.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button