BiHPolitika

Građani protestuju ispred kuće političara iz Srebrenika jer je napustio stranku Mirsada KukićaGrupa građana okupila se jutros ispred porodične kuće Jakuba Suljkanovića, političara iz Srebrenika i jednog od bliskih saradnika Mirsada Kukića, koji je odlučio napustiti Pokret demokratske akcije (PDA) te se vratiti starom jatu Stranke demokratske akcije (SDA).

Jakub Suljkanović i Senad Alić, donijeli su odluku o napuštanju PDA, u kojoj su se našli nakon unutarstranačkih razmirica u SDA.

 

Ovaj dvojac nakon napuštanja PDA zajednički je krenuo u formiranje kantonalne vlasti sa SDA i Demokratskom frontom.

Ovakav potez Suljkanovića naišao je na negodovanje pristalica PDA koji su se jutros okupili ispred njegove porodične kuće, tražeći da vrati zastupnički mandat koji mi uskoro i zvanično treba biti dodijeljen u Skupštini TK.

Foto: Raport
Foto: Raport

Okupljeni su također postavili i plakate na kojima su Suljkanovića nazvali “preletačem”, pozivajući ga da vrati mandat.

S druge strane, negoduju i iz predsjedništva PDA iz kojeg su naveli da osuđuju, kako kažu, licemjerni postupak izabranih zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona na Općim izborima Senada Alića i Jakuba Suljkanovića.

Kažu da su oni, protivno Statutu PDA i odlukama organa stranke, izdali povjerenje građana Tuzlanskog kantona.

“Iznevjerene građane, a posebno one koji su svoj glas dali Aliću i Suljkanoviću, vjerujući u njihovo zalaganje za dobrobit Tuzlanskog kantona, molimo za smirenost, razum i dostojanstvo iako u potpunosti shvatamo njihovo razočarenje za ovu prevaru”, kažu iz PDA.

Pozivaju i visokog predstavnika u BiH da, u skladu sa izmjenama i dopunama izbornog zakona koji je nametnuo u julu ove godine, sankcioniše političku korupciju te da u skladu sa svojim ovlastima oduzme mandate osobama koje su prodale stranku na dan objave konačnih rezultata.

Također, iz PDA su pozvali SIPA-u, Tužilaštvo BiH i druge pravosudne institucije da ispitaju, kako oni tvrde, kupovinu ovih zastupnika i konačno stanu ukraj ogromnoj političkoj korupciji koja već nekoliko godina trese Tuzlanski kanton i Bosnu i Hercegovinu.Izvor
klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button