Zanimljivosti i zabava

Warner Bros. želi više filmova o Harryju Potteru: “Usredotočit ćemo se na franšize”Izvršni direktor studija Warner Bros. Discovery David Zaslav želi iskoristiti franšize kojima studio upravlja, što uključuje mogućnost snimanja više filmova o Harryju Potteru ako se uspiju dogovoriti s autoricom J.K. Rowling.

“Usredotočit ćemo se na franšize. Nismo imali film o Supermanu 13 godina. Nismo radili Harryja Pottera 15 godina. DC filmovi i filmovi o Harryju Potteru donijeli su velik dio zarade Warner Brosu u proteklih 25 godina”, rekao je Zaslav tijekom razgovora s investitorima u četvrtak, piše Variety.

Izvršni direktor primijetio je ​​da studio još uvijek ima prava na prikazivanje Gospodara prstenova, a otkrio je i naklonjenost ideji o više filmova o Harryju Potteru. “Nadamo se da možemo učiniti nešto s J.K. Rowling da Harry Potter ide naprijed”, rekao je.

Harry Potter' cast to reunite for film's 20th anniversary

Franšiza je zaradila 7.7 milijardi dolara

Warner Bros. objavio je osam filmova o Harryju Potteru od 2001. do 2011., koji su širom svijeta zaradili 7.7 milijardi dolara. Studio se udružio s Rowling i na franšizi Fantastic Beasts, spin-offu Harryja Pottera.

Posljednji nastavak Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore premijeru je imao u travnju, a zaradio je 405.1 milijun dolara u cijelom svijetu. Nije jasno hoće li studio snimiti još dva filma kako bi zaokružio serijal od pet filmova.

Rowling je radila i na predstavi Harry Potter i ukleto dijete, koja je premijeru imala 2016. godine. Chris Columbus, redatelj koji stoji iza prvog filma o Harryju Potteru, izrazio je interes za režiju adaptacije.Izvor
index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button