Tuzlanski kantonVijesti

Potpisane izjave o formiranju skupštinske većine u Tuzlaskom kantonuIzjave o formiranju većine u Skupštini Tuzlanskog kantona potpisali su danas skupštinski zastupnici, odnosno 13 zastupnika SDA i četiri zastupnika DF-a, dok će dva zastupnika iz PDA BiH, prema najavama, ubuduće djelovati kao nezavisni u kantonalnom parlamentu.

Predsjednik KO SDA Tuzlanskog kantona Fahrudin Skopljak najavljuje da će u narednih 30 dana biti urađen plan i program rada buduće vlasti s konkretnim mjerama.

-Mi smo danas razgovarali s kolegamaiz DF-a i to smo potpisali, ali koalicija nije zaključana. Pozivamo i ostale koji žele dobro Tuzlanskom kantonu da se priključe ovoj parlamentarnoj većini. Kada je u pitanju mandatar za sastav Vlade TK ta pozicija pripada SDA, ali nećemo licitirati s imenima. Demokratskoj fronti pripada pozicija predsjednika Skupštine TK – rekao je Skopljak.

Nakon potpisanih izjava u ime Demokratske fronte Žarko Vujović, koji je u prethodnom mandatu bio predsjednik Skupštine TK, kazao je da je ta stranka sarađivala sa SDA u prošlom mandatu te da tu saradnju nastavljaju.

-Sljedeće sedmice, do petka, bit će organizovana konstituirajuća sjednica Skupštine TK. Mi nismo zatvoreni, ovo je početnih 19, a koliko će biti na kraju vidjet ćemo. Koalicija je otvorena – kazao je Vujović.

Skopljak i Vujović govorili su i o bruju delegata u Domu naroda FBiH te je Skopljak naveo da SDA ima sigurno tri mandata, dok je Vujović kazao kako su iz DF-a sigurni mandati iz reda Kluba Srba i Kluba ostalih.Izvor
FENA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button