Lifestyle

UKC Tuzla dobija novu medicinsku opremu vrijednu 7 miliona KM!










Ugovor o sufinansiranju nabavke medicinske opreme potpisao je danas, u ime Vlade TK i Ministarstva zdravstva, resorni ministar Bahrudin Hadžiefendić sa direktorom UKC-a Tuzla Nešadom Hotićem. Prema riječima ministra Hadžiefendića, ukupan projekat je vrijednosti od 7 miliona KM, od čega će Vlada TK preko Ministarstva zdravstva sufinansirati 3,3 miliona KM.

“Ovo je nakon dugog niza godina hrabar potez Vlade TK a i menadžmenta UKC Tuzla, gdje će dotrajala oprema biti zamijenjena najsavremenijom. To će uveliko olakšati rad zdravstvenih radnika a time omogućiti i bolju dostupnost našim pacijentima ne samo sa područja TK nego i cijele BiH. Nabavkom određene opreme otvara se mogućnost za nove kapacitete pružanja usluga pacijentima koji dolaze i izvan područja TK”, kazao je ovom prilikom ministar Hadžiefendić.

UKC 2

Nabavkom nove opreme, istaknuto je, bit će stvoreni uslovi za uvođenje potpuno novih zdravstvenih uslugakoje nije moguće ostvariti u drugim zdravstvenm ustanovama u BiH.

Direktor Hotić izrazio je zahvalnost Vladi TK i resornom Ministarstvu na podršci.

“Oprema koju ćemo nabaviti odnosi se prije svega na anesteziološke aparate, respiratore, lasparoskopske stubove, ultrazvučne aparate. I dijagnostika i terapija u našoj ustanovi bit će obnovljene i siguran sam da će na ovaj način biti omogućeno kvalitetno riješavanje svih zdravstvenih problema stanovnika TK i šire u narednih 15 godina.” 

Dio sredstava finansirat će UKC Tuzla iz svojih prihoda, dok će Vlada TK podržati projekat izdvajanjem preko kapitalnih ulaganja. Ono što je također novina je da su u kreiranju “liste prioriteta za nabavku” od početka bili uključeni načelnici pojedinih klinika.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button