SportSvijet

Kanter pokazao dokumente i poručio Turkogluu: Još si Erdoganov pas, nastavi mahati repom










Podsjetimo, Kanter je izjavio kako se boji za svoju sigurnost jer bi ga turske vlasti mogle ubiti zbog toga što on javno govori protiv predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana.

Turkoglu je istakao kako to nema veze sa istinom te da Kanter zbog drugih razloga ne može ni ući u Veliku Britaniju.

Možda će Vas zanimati i:

“Zabrinut sam neistinama koje je iznio Enes Kanter, pripadnik Fetullahove terorističke organizacije (FETO), a tiču se tvrdnji da bi mogao biti ubijen u Londonu od turskih vlasti. Zbog problema s vizom on ne može putovati po svijetu od 2017. godine tako da laže da neće u Veliku Britaniju zbog straha od atentata. To je poznato odavno, ali on ovo koristi u političke svrhe, a sve protiv Turske. Ne samo da je optužio vlast u Turskoj za pokušaj ubistva, već je ovim činom i javno izrazio sumnju u britanske obavještajne i sigurnosne agencije, a sve u cilju destabilizacije tursko-britanskih odnosa”, stoji, između ostalog, u saopćenju koje je izdao Turkoglu.

Ipak, ubrzo je stigao Kanterov odgovor, a on je pored fotografije na kojoj se vide dokumenti izvrijeđao Turkoglua kojeg je nazvao Erdoganovim psom.

“Ovo su moje putne isprave i ne postoji nijedan problem s vizom. Ja mogu ići u London. Ti si ili izgubio kontakt sa stvarnošću ili si još uvijek Erdoganov pas. Nastavi mahati repom”, napisao je Kanter.

Pored objave, Kanter je označio predsjednika Turske i stavio hashtag #DiktatorErdogan, a 2017. godine njemu je oduzet turski pasoš. Iste godine Kantera se odrekla i njegova porodica.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button