Big Bang #HerojiGeneracijeKameleon projekti

Edina Husić(26) iz Sapne otvorila i uspješno vodi svoj biznisEdina Husić je mlada poduzetnica iz Sapne, vijećnica je u općinskom vijeću Sapne, vlasnica Rent a car Ari i borac za ljudska, ženska i prava mladih. Kandidatkinja je za najveće priznanje za mlade u Tuzlanskom kantonu – BigBang #herojigeneracije, a zna nju možete glasati na OVOM LINKU.

 

Edina je učesnica mnogobrojnih seminara i edukacija na temu unapređenja položaja mladih osoba i njihovog aktivizma u zajednici te ravnopravnosti žena u društvu. Nakon završetka studija uključuje se aktivnije u svoju zajednicu tako što djeluje kroz rad Općinskog vijeća kao vijećnica, te nizom inicijativa i ukazivanjem na nedostatke unutar zajednice nastoji poboljšati kvalitet života u Sapni. Kroz podršku u okviru IMPAKT inkubatora poslovnih ideja Tuzlanskog kantona – Sapna pokreće vlastitu firmu koja se bazira na rent a car uslugama.

U slobodno vrijeme voli da piše tekstove o aktuelnim temama, a za sebe smatra da je veoma aktivna mlada osoba u svim segmentima života. Njen moto je da se samo neumornim i predanim radom ide ka postavljenim ciljevima, mijenja sredina i stvaraju nove prilike.

Želi ostvariti kontinuiran rast preduzeća Rent a car Ari Sapna, završiti započeti magistarski studij i kontinuirano raditi na unapređenju kvalitete života ljudi u lokalnoj zajednici.

Edina Husić je kandidatkinja za priznanje #herojigeneracije u kategoriji Poduzetništvo i startup. 

Za nju glasajte klikom OVDJEJedan komentar na ovaj članak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button