Big Bang #HerojiGeneracije

Tarik Osmanović(20) iz Tuzle sa timom osvojio A1 ligu BiH

BigBangTarik Osmanović je košarkaš Univerzitetskog košarkaškog kluba “Student”, osvajač je brojnih takmičenja u omladinskim selekcijama i prvak A1 lige KS BiH. Tarik je u utrci za najveće priznanje za mlade u Tuzlanskom kantonu – BigBang #Herojigeneracije u kategoriji sport. Za njega možete glasati na OVOM LINKU.

 

Tarik Osmanović je rođen 29. aprila 2002. godine u Tuzli, završio osnovnu školu “Brčanska Malta”. Od prvog do sedmog razreda osnovne škole trenirao je plivanje u PK “Sloboda” Tuzla, te ostvario razna priznanja. 2015. godine napušta plivanje, te pronalazi svoju drugu ljubav košarku, kojom se bavi sve do danas. Pored odličnih rezultata u školskim aktivnostima, zajedno sa svojom ekipom u mlađim kategorijama OKK “Sloboda” Tuzla postiže zapažene rezultate, kako na regionalnom, tako i na državnom nivou.

Možda će Vas zanimati i:

Pored toga treba istaknuti da je bio dugogodišnji kapiten mlađih selekcija. Nakon završene osnovne škole, sa prosjekom 5.0, upisuje srednju Elektrotehničku školu u Tuzli. U srednjoj školi počinje se zanimati za aktivizam i volonterizam, te shodno tome 2019. godine se pridružuje projektu Let’s Do It Tuzla. Aktivno učestvuje u radu projekta i svim akcijama, iz godine u godinu napreduje, sve do 2021. godine kada postaje koordinator tima za terensku akciju čišćenja.

Važno je napomenuti da je i dalje član Let’s Do It Tuzla i  član je projektnog odbora. Završava Elektrotehničku školu sa prosjekom 5.0 i upisuje Fakultet elektrotehnike Univerziteta u Tuzli. Po završetku juniorskog staža u Okk “Sloboda” Tuzla svoju sportsku karijeru nastavlja u ponovo osnovanom klubu UKK “Student” Tuzla. Pored svih sportskih, akademskih i volonterskih aktivnosti pronalazi vremena za porodicu i prijatelje. U sezoni 2021/2022. sa ekipom UKK “Student” Tuzla osvaja prvo mjesto u A1 ligi KSBiH, te ostvaruje plasman u najviši rang takmičenja Bosne i Hercegovine (Premijer liga). Trenutno studira na drugoj godini Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli, aktivan je član Let’s Do It Tuzla i priprema se za predstojeću sezonu sa UKK “Student” Tuzla

Glavni cilj mu je završiti fakultet, te ostvariti što bolje akademske rezultate, a nakon završetka školovanja želi naći posao u struci potom osnovoati vlastitu firmu.
Planira se nastaviti baviti košarkom na što većem mogućem nivou i nastaviti biti aktivan član svoje zajednice, kao aktivista i kao volonter.

Tarik Osmanović je kandidat za BigBang #HerojiGeneracije u kategoriji sport. 

Za njega možete glasati na OVOM LINKU

 

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button