Zanimljivosti i zabava

Haljina od 1000 ruža riječkog cvjećara: Radio sam je 36 sati













Za ovu haljinu ćemo se svi brzo i lako složiti – posebna je!

Spektakularna Cvjetna haljina napravljena je od 1000 dehidriranih ruža i latica, pažljivo satkanih na dvanaest metara žoržeta.

“Cvijeće je moj život i uživam u svom poslu, ali ovakvi izazovi uvijek me tjeraju u nove neuobičajene ideje i pothvate koji ne spadaju u klasičan posao cvjećara.” – kaže jedini riječki cvjećar, Ante Jurković o svojoj najnovijoj kreaciji.

Možda će Vas zanimati i:

U realizaciji ove ideje Anti je trebalo 36 sati, a rok trajanja ove čarobne kreacije je čak tri godine.

“Već dugo mi se ta ideja motala po glavi i sretan sam što sam je napokon uspio ostvariti. Zahvaljujem svima koji su mi pomogli na tom putu. Jako sam uzbuđen što ću napokon predstaviti haljinu koju će uskoro za svoj rođendan nositi jedna posebna dama, a planiram je iznajmiti i za jednu maturalnu zabavu.” – kaže vlasnik cvjećarne Ti me ami iz Rijeke, koji noć prije prezentacije oka nije sklopio što od uzbuđenja, što od trke s vremenom da dovrši sve krajnje detalje.

Simpatični 22-godišnji cvjećar već sa 18 godina otvorio je malu cvjećarnu na Krimeji. Od malena živi okružen cvijećem i teži postati najpoznatiji u svijetu u tom poslu.

“Zanat” je učio od svoje pokojne bake Nade, koja je još davnih dana imala najpoznatiju cvjećarnu u Senju. Upravo je s njom zavolio rad sa cvijećem. Posao je potom preuzela Antina mama Ivana, koja ga i dan danas nadgleda i pomaže mu pri realizacijama svih njegovih “ludih” ideja.

 “S ovom cvjećarnicom ostvario sam svoj veliki san, a sad želim postati najpopularniji cvjećar u Hrvatskoj, pa nek se za mene čuje i u svijetu. Vjerujem u snove i njihovo ostvarenje i znam da to mogu. Ne znam što ću dalje kreirati, ali već dugo mi se po glavi vrzma vjenčanica od cvijeća.”  zaključuje nasmijani cvjećar Ante, koji ubuduće, po narudžbi planira raditi još ovakvih haljina u različitim bojama.

IZVOR: 24sata.hr

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button