Big Bang #HerojiGeneracije

Amra Avdić (25) dobitnica nagrade grada Tuzla

BigBang







Amra Avdić je dobtinica nagrade Grada Tuzle, učesnica i predavačica na Kongresu kardiologa BiH i jedan od najboljih studentica u svojoj generaciji. Amra je kandidatkinja za najveće priznanje za mlade u Tuzlanskom kantonu – BigBang #herojigeneracije. Za nju glasajte na OVOM LINKU.

Rođena je u Tuzli 01.11.1996. godine. Nakon završene osnovne škole sa odličnim uspjehom, upisuje Srednju medicinsku školu Tuzla koju završava sa prosjekom 5,0. Nakog toga upisuje Medicinski fakultet u Tuzli gdje zauzima treće mjesto na rang listi. Fakultet završava u roku sa prosječnom ocjenom u toku svih šest godina studija 8,9 s tim da posljednje dvije godine završava  prosjekom 10,00. U toku studija na osnovu prosjeka ocjena i prethodnih postignuća je bila stipendista od strane Fonda Bošnjaka koji stipendiraju učenike sa odličnim uspjehom ili koji su se na bilo koji način istakli u svom školovanju.

Dobitnica je nagrade Grada Tuzle za ostvaren natprosječan uspjeh učenika, studenata i sportista u 2021. godini. Trenutno je zaposlena u JZU UKC Tuzla Klinika za interne bolesti, Odjel kardiologije. U toku svog rada pored rada na Odjelu koji podrazumijeva dijagnostički i terapijski pristup za ambulantne i ležeće pacijente,  bila je aktivna i pasivna učesnica na brojnim kongresima, simpozijima kao i edukacijama.

Medicinu je odabrala iz želje da pomaže drugima, smatrajući da je humanost jedna od najvažnijih ljudskih vrlina. Cilj joj je slijediti svoje snove ali pri tome ne izgubiti kontinuitet u radu. Slijediti svoje ambicije ali prije svega toga ostati čovjek. Želi da svojim primjerom doprinese svojoj zajednici, društvu i svom narodu. Jedan od ciljeva u bliskoj budućnosti je da upiše Doktorski studij i tako da se razvija kako u akademskom smislu tako i stručnom. Na taj način želi da svoje znanje, vještine i iskustvo prenese budućim generacijama jer na kraju naše je samo ono što damo.

Amra Avdić je kandidatkinja za priznanje BigBang #HerojiGeneracije u kategoriji nauka i obrazovanje. 

Glasajte za nju klikom OVDJE.



Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button