BiHVijesti

Vlasnik “Manje” se izvinjava zbog komentara o Srebrenici, u Sarajevu mu oštećena pekara










U centru Sarajeva prolaznici su jutros primjetili napuklo staklo na ulaznim vratima u pekaru “Manja” čiji je vlasnik Saša Trivić ponovo imao skandalozne komentare spominjući Srebrenicu.

Vlasnik pekare “Manja” i predsjednik Unije poslodavaca RS-a Saša Trivić koji je prije nekoliko godina izazvao revolt građana zbog podrške ratnim zločincima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću, jučer je tokom prepirke na X-u (bivši Twitter) napisao:

“U Srebrenici smo trenirali za vas, spremite se.”

To je bio njegov odgovor na pitanje “Da li to hoćete i u Srbiji da napravite novu Srebrenicu, e pa neće moći”, a koje je postavljeno u vezi sa izborima u Srbiji i burnih reakcija opozicije koja negoduje i optužuje vladajući SNS i predsjednika Aleksandra Vučića da su organizovano dovodili glasače iz bh. entiteta RS da prekroje volju stanovnika Beograda.

Nekoliko sati poslije, Trivić se izvinio zbog svojih riječi.

“Izvinjavam se svima na sa moje strane neprimjerenom komentaru na provokaciju na koju nisam bio dovoljno pametan da odgovarajuće ogovorim jer nisam razmišljao o nekom drugačijem tumačenju napisanoga. Jos jednom moje izvinjenje.”

S obzirom da se radi o osobi koja je veličala ratne zločince i u ovakvom kontekstu spominjala Srebrenicu u kojoj je izvršen genocid nad Bošnjacima, malo ko može povjerovati u iskrenost njegovog izvinjenja.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button