IstaknutoSvijetZanimljivosti i zabava

Zvali ga jer je dobio Michelinovu preporuku, kuhar im poklopio: Mislio sam da je šala
Glavni kuhar Nuri Soysal trebao se razveseliti kada je s druge strane telefona čuo da će njegov restoran dobiti preporuku vodiča Michelina, jednog od najcjenjenijih u rangiranju restorana i kuhinje visoke kvalitete, no on je mislio da se netko s njim šali pa je odmah poklopio slušalicu. 

Da to nije bila šala shvatio je gledajući televizijski prilog o ugostiteljskim objektima koji su se našli na ovogodišnjem popisu preporuka slavnog crvenog vodiča, a među njima bio je i restoran u kojem Soysal radi već 30 godina.

“Tada sam se rastužio što nisam bio na svečanosti. Propustio sam lijep događaj”, priznao je glavni kuhar restorana Rumelihisari Iskele” smještenog na obali Bospora.

“Svidjela su im se naša jela”

Anegdotu je potvrdila i ekipa Michelinovih vodiča. Inspektori vodiča, koji su godine 1900. utemeljila braća André i Edouard Michelin, došli su kušati hranu u taj restoran u Istanbulu, a to uvijek čine anonimno.

“Jesu li tada jeli lubina ili tunjevinu, ne sjećam se. Ali svidjela su im se naša jela. To je velika čast”, izjavio je kuhar.

Sada odjeven u novu kuharsku odoru na kojoj je izvezen logo Michelin i slavna gumena lutka, Soysal pred sobom ima izazov  – krenut će u lov na Michelinovu zvjezdicu.

“Unijet ću nove specijalitete na naš jelovnik. Nadam se da će Michelinovi inspektori opet navratiti…”

He thought the callers from the Michelin Guide were scammersIzvor
index.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button