Big Bang #HerojiGeneracije

Tuzlak(28) prvi instruktor JUMPING FITNESS-a u BiH

Sport čovjeku osigurava osnovnu pokretačku snagu za sve vitalne funkcije. Ostavljanjem dovoljno vremena za rekreativne aktivnosti učiniti će da se osjećate zdravo i izgledate dobro. Predstavljamo Vam kandidata za BigBang priznanje #herojigeneracije koji sigurno zna sve što Vam je potrebno za zdraviji život.

Nevres Muminović dolazi iz Tuzle, ima 28 godina i student je trećeg ciklusa studija na Fakultetu za tjelesni odgoj I sport, Univerziteta u Tuzli, gdje je ujedno i asistent na predmetima iz oblasti “Sportske igre”. Nevres je nominovan za najveće priznanje za mlade u Tuzlanskom kantonu, BigBang #herojigeneracije, u kategoriji sport. Online glasanje je otvoreno na OVOM LINKU. U nastavku Vam donosimo Nevresovu priču.

Možda će Vas zanimati i:

Svoju sportsku karijeru počeo je 2000. godine u fudbalskom klubu “Zmaj” kod trenera Eugena Juhasa. Tokom studiranja otvorio je fitness centar u “Slavinovićima” 2017. godine, a 2018. godine u Solani. Pored fitness programa, radio je kao trener u plivačkom klubu “Alpamm zmaj”, također je i osnivač školice sporta  “Spartakus”. Prvi u Bosni i Hercegovini obrađuje temu magistarskog rada “SAMOPROCJENA MENTALNOG I FIZIČKOG ZDRAVLJA KAO EFEKTA REKREATIVNIH AKTIVNOSTI” te uz programe koje je osmislio dobio je statistički značajne rezultate koji su pozitivno uticali na rezultat istraživanja.

Novitet koji uvodi 2019. godine je “Jumping fitness” te postaje prvi instruktor za Jumping fitness u BiH. Jumping fitness je program koji se radi na fitness trampolinama. Pored fitness programa, bio je predavač i na mnogim seminarima. Seminari su bili na aktuelnu temu bolesti današnjice kao što je celijakija i pretilost. Pored ovih seminara držao je i seminare za klub “Krav Maga Tuzla” na temu “Edukacija trenera o transformacionim procesima u sportu” kod trenera Mirze Malkočevića koji je instruktor IKMI Krav Mage koji su ujedno i članovi NATO saveza i UN-a.

Učeštvovao na naučno istrazivačkom radu u okviru projekta “Naučno-istrazivački kamp za mlade II” (Youth Scientific and Research Camp), projekat je finansiran od strane Ambasade SAD-a u Sarajevu. Zatim postaje dopisnik za časopis “Aura” u rubrici zdravlje i sport. U svojim fitness centrima ima preko 150 zadovoljnih klijentica.

Njegov cilj je proširiti temu magistarskog rada na doktorat, također želi osvijestiti ljude o pozitivnim uticajima fizičke aktivnosti na mentalno i fizičko zdravlje, a njegov najveći cilj je definitivno napisati knjigu iz naučne oblasti fitnessa.

Za ovog fenomenalnog mladog čovjeka glasajte na OVOM LINKU.

 Možda će Vas zanimati i:

Back to top button