Zanimljivosti i zabava

Godinama živio u skrivenom stanu usred trgovačkog centra, a da to niko nije ni primijetio

Stvari su brzo izmakle kontroli i ubrzo je soba od 70 kvadrata opremljena foteljama i Play Stationom, a Michael je ondje dovodio i svoje prijatelje.

Michael Townsend godinama je živio u sobi usred trgovačkog centra, a da to nitko nije primijetio.

U trgovački centar se uselio prije 15 godina kada je izbačen iz svoga stana.

Dok je razmišljao o različitim scenarijima, ugledao je reklamu za trgovački centar i sjetio se da je jednom vidio praznu sobu u zgradi pa je ondje odlučio podići kamp.

24sata

Stvari su brzo izmakle kontroli i ubrzo je soba od 70 kvadrata opremljena foteljama i Play Stationom, a Michael je ondje dovodio i svoje prijatelje, piše Mirror.

Michael, inače umjetnik, prvi je put uočio neiskorišteni prostor ispod trgovačkog centra Providence Place na Rhode Islandu u SAD-u tijekom svog svakodnevnog trčanja 1999. godine.

– Tijekom božićne sezone 2003. i 2004., radijski oglasi za trgovački centar Providence Place sadržavali su entuzijastičan ženski glas koji je govorio o tome kako bi bilo sjajno kada biste vi mogli živjeti u trgovačkom centru. Središnja tema oglasa bila je da trgovački centar ne samo da pruža bogato iskustvo kupnje, već ima i sve stvari koje su potrebne za preživljavanje i zdrav život – rekao je Townsend te dodao kako mu plan nije bio živjeti neko vrijeme u trgovačkom centru, nego što duže.

On i njegovi prijatelji su izgradili zid od blokova i pomoćna vrata.

Živjeli su u relativnom miru četiri godine prije nego što se plan počeo rasplitati. Prije nego što je uhvaćen, Townsend je planirao postaviti drvene podove, drugu spavaću sobu i kuhinju. No, zaštitari su pronašli tajnu sobu.

24sata

Jednog su dana umjetnici, koji su se zakleli da ni s kim neće razgovarati o stanu, otkrili da su im vrata od pomoćnih prostorija razvaljena, a njihov PlayStation, umjetnine i album s fotografijama nestali.

Townsend je zbog toga optužen za ometanje posjeda. Inzistirao je da je “cijeli pokušaj učinjen iz suosjećanja da se više razumije trgovački centar i život kupca.”

Sudac mu je odredio uvjetnu kaznu, ali mu je doživotno zabranjen pristup trgovačkom centru.Izvor
24sata.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button