Tehnologija

Sve što vam je potrebno za savršenu filmsku noćGledanje najnovijih ostvarenja filmske industrije aktivnost je koju volimo tokom cijele godine, a pogotovo smo joj naklonjeni u hladnijim danima i večerima kada u toplini svog doma želimo uživati sami ili sa svojima najdražima.

Kako bismo imali što bolje i ugodnije iskustvo gledanja, osim dekice i grickalica, koje su neizostavne uz film, neophodno je da imamo i savršen TV uređaj na kojem će slika biti kristalno jasna, a zvuk kao da se radnja dešava u našoj sobi. Upravo takve nudi nam kompanija Samsung.

Samsung Neo QLED TV

Samsung Neo QLED TV, prema riječima stručnjaka, jedni su od najboljih televizora koje trenutno možete kupiti. Sa nevjerovatnim svjetlom, zapanjujuće tanki, puni su pametnih karakteristika i pouzdani. Sliku pokreće niz sićušnih svjetlosnih ćelija koje koriste mini LED svjetla, obećavajući dramatična poboljšanja kontrasta i kontrole pozadinskog svjetla. Mini LED diode rade sa Neo Quantum procesorom 4K kako bi pružile 4K optimiziranu sliku.

Kako bi pomogao u kontroli svjetline televizora, Samsung je razvio tehnologiju pod nazivom Light Adaptive Shaping koja koristi Neo Quantum procesor za analizu linija, oblika i površina slika na ekranu kako bi kontrolisao količinu svjetlosti iz Mini LED-a.

Novi izgled nižeg profila čini da TV izgleda kao da lebdi u mračnoj prostoriji, a dolazi sa daljinskim upravljačem na solarni pogon, koji je Samsung predstavio prošle godine. Daljinski se puni jednostavnim postavljanjem na prozor blizu sunca, što je dobra alternativa za šetnju okolo u potrazi za novim baterijama kada se stare isprazne.

Kada je svjetlina u pitanju, ovaj televizor je teško nadmašiti. Prilikom jednog mjerenja, Samsung QN90B je imao oko 3.500 nita u prozoru od 10 posto u svom najsvjetlijem HDR modu. Što se tiče upravljanja pokretom, Samsung QN90B ima izvornu brzinu osvježavanja od 120 Hz. To pomaže da bude jedan od boljih televizora za ljubitelje sporta i akcionih filmova.

Audio performanse na Samsungu QN90B mogu ići na jedan od dva načina – ili ćete dobiti mek i prostran zvuk kada postavite audio mod na pojačano ili direktan i glasan kada ga postavite na normalan. Oba načina su dobro funkcionisala za svoje predviđene svrhe, ali ovako lijepom televizoru je potreban zvuk koji se podudara i iz tog razloga ćete vjerovatno poželjeti zvučnu traku.

Pouzdana Samsung Tizen pametna platforma je malo prepravljena 2022. godine. Najnovija verzija Tizena ima dizajn pločica i lijevu navigacijsku traku, što mu pomaže da se osjeća modernije nego prije. Pločice mogu predstavljati usluge streaminga ili sadržaje iz različitih usluga, što olakšava jednostavno uključivanje TV-a i vraćanje u omiljenu emisiju ili film.

Ljubitelji igrica će ovdje pronaći mnogo toga što će im se svidjeti. Samsung kaže da će uvesti podršku za servise za streaming igara kao što su Google Stadia i Amazon Luna putem ažuriranja softvera kasnije ove godine i kaže da će na kraju doći i Xbox Game Pass. Kada stigne, neće vam trebati čak ni konzola za igranje najnovijih izdanja iz Microsoftovih studija za igre.

Samsung Frame TV

The Frame TV je televizor na kojem možete gledati umjetnička djela i uživati u njemu i kada je uključen i kada je isključen. Interesantan je zbog svojih tankih ivica tako da imate osjećaj kao da gledate u sliku, a ne u televizor. U zavisnosti od načina uređenja vašeg prostora, možete izabrati Frame određenih boja kako biste oplemenili svoj dom i uživali u umjetničkim sadržajima čak i kada je TV ugašen. Zahvaljujući saradnji sa svjetskim poznatim muzejima, kao što je Muzej primijenjenih umjetnosti u Budimpešti ili Muzej Van Goga u Amsterdamu, moći ćete da imate virtuelnu galeriju u vašem domu. Na raspolaganju vam je više od 1.600 djela klasične ili moderne umjetnosti, tako da ćete moći da pretražite i preuzmete omiljeno djelo, kao i nevjerovatne fotografije iz galerija širom svijeta.

Koristeći Quantom Dot tehnologiju možete da uočite najfinije detalje od milijardu nijansi boja, koje vam omogućavaju da vidite svaku boju, nijansu i ton umjetničkih djela kao da ste u galeriji. Ova tehnologija pretvara svjetlost u preko milijardu nijansi kako bi oživjela vašu sliku. Također, sa funkcijom Object Tracking Sound prati svaki detalj radnje koja se odvija, stvarajući osjećaj kao da ste stvarno dio virtuelnog svijeta.

Moći ćete nesmetano da uživate u sadržaju jer televizor sadrži intuitivni senzor osvjetljenja koji će sam mijenjati osvjetljenost ekrana u zavisnosti od svjetlosti okruženja. Pored toga, prilijepljen za zid uz pomoć Slim Fit zidnog držača i skoro neprimijetnog One Connect kabla, tako da može da se postavi u vertikalnom i horizontalnom položaju na zidu.

QLED tehnologija obogatit će vaš doživljaj gledanja onako kako ne možete ni zamisliti.

Uživajte u poznatim djelima kao da ih posmatrate u galeriji, pogledajte kako filmovi oživljavaju u svakoj sceni, sve to sa 100% trodimenzionalnim živim bojama i snažnim kontrastima Dual LED tehnologije. Bez obzira na to iz kojeg ugla posmatrate, detalji i tekstura bit će nevjerovatni.

Promotivni period je u toku i traje do 31.12.2022 gdje ćete uz uz kupovinu The Frame 2022 televizora dobiti na poklon okvir. Za više informacija posjetite https://www.samsung.com/ba/offer/the-frame-plus-bezel-gift-2022/.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button