SportSvijetVijesti

Predsjednica Instituta Islam za mir: Protiv Katara se vodi klevetnička kampanja

Predsjednica Instituta Islam za mir iz Argentine, Melody Amal Khalil Kabalan, u intervjuu za argentinsku novinsku agenciju Telam osudila je, kako je navela, klevetničke kampanje protiv Države Katar u zapadnim medijima.

Kabalan je kazala  da je razlog za takve kampanje to „što je Katar prva arapska muslimanska zemlja koja je domaćin Svjetskog prvenstva“.

Nadalje, dodala je da će navijači koji putuju u Katar kako bi prisustvovali Svjetskom prvenstvu u nogometu u Kataru 2022. otkriti zajednicu koja je izuzetno otvorena prema običajima drugih, ali se „s ponosom pridržava svojih običaja i tradicije“.

World Cup 2022: FIFA and Qatar 2022 organizers reach an agreement regarding beer consumption | Marca

Prema njezinim riječima, FIFA Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. predstavlja izvrsnu priliku za Katarce da upoznaju svijet sa svojim običajima i tradicijom, ističući da u Kataru već postoji kulturna razmjena i da su državljani sigurni da će se svi posjetitelji zaljubiti u njihovu zemlju.

Naznačila je da će navijači FIFA Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. promijeniti „mnogo svojih predrasuda i zabluda o arapskoj, islamskoj kulturi i tradiciji kada jednom dođu u Katar“.

Trideset dvije reprezentacije iz cijelog svijeta takmičit će se na jednom od najvećih sportskih događaja na svijetu od 20. novembra do 18. decembra.

FIFA je i ovih dana ponovila da će Katar pripremiti najbolje izdanje FIFA Svjetskog prvenstva ikada, navodi katarska agencija QNA.

Predsjednik Medicinskog komiteta FIFA-e dr. Michel D'hooghe izjavio je ovog vikenda u intervjuu za belgijsku radio stanicu RTBF da je Katar spreman učiniti sve što je u njegovoj moći da Svjetsko prvenstvo bude održano na najbolji mogući način. Stoga vjeruje „da će svijet biti svjedok velikog događaja“.

Travel, tickets and accommodation among fan concerns – DW – 04/22/2022

Šezdeset i četiri utakmice odigrat će se na osam stadiona, od kojih je njih sedam izgrađeno za potrebe prvenstva.

Svaki stadion imat će zabavnu i zonu za navijače. Nakon Svjetskog prvenstva, Katar će donirati 170.000 sjedišta državama kojima je potrebna sportska infrastruktura, u saradnji s FIFA-om.Izvor
FENA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button