Tuzlanski kanton

Od danas u Lukavcu usluge parkinga moguće platiti SMS porukom

Nakon testne faze koja je trajala protekle dvije sedmice, o čemu su korisnici javnih parkinga bili obaviješteni putem lokalnih medija i web stranice preduzeća, od srijede, 26. 10. 2022. godine zvanično kreće sa radom i mogućnost plaćanja parkinga putem SMS usluge.

Cilj uvođenja i ovog načina plaćanja parking usluga u Gradu Lukavcu, pored postojećih, ima za cilj bržu i lakšu mogućnost za plaćanje parking usluge u bilo kojem trenutku i sa bilo kojeg mjesta putem mobilnog telefona.

Brojevi telefona na koje korisnici parking-usluga mogu izvršiti plaćanje korištenja javnih parkinga su razvrstani po zonama.

Možda će Vas zanimati i:

Brojevi telefona za plaćanje parkinga putem SMS-a su sledeći:

ZONA 0 –083 35 04

ZONA 1 – 083 35 05

ZONA 2 – 083 35 06

Primjer plaćanja satne karte: A12T345 (Sadržaj poruke: Registarske oznake)

Primjer plaćanja dnevne karte: A12T345-D (Sadržaj poruke: Registarske oznake i slovo D)

Nakon što korisnik parkinga izvrši plaćanje parking usluge putem SMS na njegov broj treba da stigne SMS poruka sa potvrdom o plaćanju.

Instrukcije o načinu plaćanja parking usluge putem SMS-a postavljene su na sve parking-automate i na sve pomoćne table na saobraćajnim znakovima koji označavaju parkinge pod naplatom U Gradu Lukavcu.

Plaćanje usluge korištenja javnih parkinga U Gradu Lukavcu omogućeno je za sve telekom operatere u BiH. (BH Telekom, M:tel, HT Eronet)

Napominjemo korisnike parking usluga da je u zoni 0 dostupna kupovina samo satnih karti, dok je u zonama 1 i 2 moguće izvršiti kupovinu i satne i dnevne parking karte putem SMS usluge.

Ovaj način plaćanja parkinga putem SMS usluge neće biti primjenjivan samo na parkingu ispred TC Belamionix, jer je na tom parkingu naplata regulisana putem naplatnih rampi.Izvor
Rtvlukavac.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button