BiHVijestiZanimljivosti i zabava

Gradsko vijeće – Odluka o dodjeli ‘Plakete Grada Sarajeva’ Lejli Njemčević i Edini Selesković

Gradsko vijeće Grada Sarajeva danas će na sjednici razmatrati prijedlog o imenovanju Odbora za dodjelu Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva u 2023. godini, te dva prijedloga o dodjeli priznanja “Plaketa Grada Sarajeva” sportistkinji Lejli Njemčević i umjetnici Edini Selesković.

Gradski vijećnici bi danas trebali donijeti odluku o imenovanju Odbora za dodjelu “Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2023. godini koji čine članovi Komisije za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Sarajeva te istaknuti javni djelatnici – Jasmina Selimović, Hadžan Konjo, Šahim Kahrimanović, Mirsada Murtić, Mirza Pašić i Edin Deljkić. 

Možda će Vas zanimati i:

Gradski vijećnici će danas razmatrati i Prijedlog Odluke o dodjeli priznanja „Plaketa Grada Sarajeva“ Lejli Njemčević te Prijedlog Odluke o dodjeli priznanja „Plaketa Grada Sarajeva“ Edini Selesković.

Lejla Njemčević osvojila UCI C1 utrku u Premanturi - Kameleon M&M

U obrazloženju se navodi da je Lejla Njemčević sportistkinja koja zlatnim slovima ispisuje historiju bh. sporta. Takmiči se u kategorijama planinskog i drumskog biciklizma. Vodeća je na UCI svjetskoj rang listi.

Također, Edina Selesković umjetnica svjetskog glasa koja kontinuirano izlaže i donosi angažiranu umjetnost svojim instalacijama u prostore i na ulice Sarajeva te prenosi posebnu sliku Sarajeva i BiH u svijetu.

I Sarajevo prati svjetske trendove: Umjetnička instalacija Edine Selesković danas na Vilsu

Pred vijećnicima je i Nacrt Odluke o izmjeni Odluke o podizanju spomenika bosanskom kralju Tvrtku I Kotromaniću, Nacrt Odluke o podizanju Spomen-ploče Marku Didojiu – Markanu, te Nacrt Programa podizanja spomenika i umjetničkih skulptura od značaja za Grad Sarajevo kojima je Grad Sarajevo investitor za 2023. godinu.

Kako je iz Gradskog vijeća najavljeno, vijećnici će razmatrati i Nacrt Programa rada Gradskog vijeća Grada Sarajeva za 2023. godinu te Nacrt Programa međunarodne saradnje Grada Sarajeva za 2023. godinu.Izvor
FENA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button