SvijetZanimljivosti i zabava

Nakon slike Van Gogha, aktivisti zalijepili tortu u lice voštane figure kralja Charlesa

Protesti demonstranata za zaštitu okoliša se nastavljaju, a sada su obilježili i muzej Madame Tussauds u Londonu gdje je “nastradala” voštana figura kralja Charlesa.

Naime, aktivisti organizacije Just Stop Oil, iste one koja je ranije ovog mjeseca prosula supu od paradajza po više od 80 miliona eura vrijednom djelu Van Gogha, sada su sličan incident ponovili u slavnom muzeju voštanih figura.Kupivši ulaznice i ušavši u muzej, dvoje aktivista preskočilo je barijere i dospjelo u dio gdje su izložene figure članova kraljevske porodice Williama, Kate, Charlesa i Camille.

U lice britanskog monarha, bacili su čokoladnu tortu.

Snimci na Twitteru dolaze iz više uglova, a jedan od njih prikazuje i incident izbliza.

Učinili su to Eilidh McFadden (20) iz Glasgowa i Tom Johnson (29) iz Sunderlanda, koji su izjavili da žele zaštiti svoju slobodu i prava na “zelenu i ugodnu zemlju koja je naslijeđe svih nas”. Dvoje demonstranta nosili je i majice sa sloganom “Samo zaustavite naftu”.

“Nauka je jasna. Zahtjev je jednostavan: samo zaustavite naftu i plin. To je mačiji kašalj (eng. piece of a cake)”, rekli su.

U incidentu ranije ovog mjeseca, u Nacionalnoj galeriji u Londonu stradali su kultni “Suncokreti”, djelo nizozemskog umjetnika koje je nastalo 1888. godine.Izvor
klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button