BiH

Čović komentarisao proteste ispred OHR-a: Želim im da ostanu u prošlosti

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović komentarisao je jučerašnje proteste ispred OHR-a, koji su održani s ciljem protivljenja izmjenama Izbornog zakona BiH, a koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt. Čoviću izmjene odgovaraju, a za proteste je kazao da su usmjereni protiv jednog naroda.

Čović je govoreći o demonstrantima rekao da je riječ o ljudima koji su zarobljeni u prošlosti.

“Uvijek neko nešto prosvjeduje oko nametnutih ili nenametnutih odluka. Meni je žao da još uvijek ima ljudi koji su zarobljeni u prošlosti. Ja mislim da je vrijeme, izborni procesi su pri kraju, da ćemo kroz imati proglašene izborne rezultate i da se trebamo okrenuti evropskoj budućnosti BiH, izgradnji izvršne i zakonodavne vlasti i osigurati potpunu jednakopravnost tri naroda u BiH. Svi oni koji bi voljeli to uraditi na jedan drugačiji način, mislim da eliminiraju jedan narod,” rekao je Čović.

Možda će Vas zanimati i:

Kao i Hrvatski narodni sabor jučer, pozvao je hitnu uspostavu vlasti.

“Stalno se bave prošlošću. Ja im želim da ostanu u toj prošlosti, a mi ćemo se okrenuti budućnosti ove zemlje,” zaključio je Čović govoreći o protestima.

Inače, neformalna grupa građana je održala jučer proteste na koje je došlo otprilike 1.000 ljudi. Održani su govori, postavljeni brojni građanski zahtjevi Schmidtu, međutim on se tim povodom nije oglašavao.Izvor
Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button