BiHVijesti

UPFBiH traži sastanak s Vladom FBiH zbog cijena električne energije

Nakon što je Udruženje poslodavaca FBiH zatražilo od Vlade FBiH da u skladu sa Zakonom o električnoj energiji u FBiH što prije donese odluku kojom se rast cijena električne energije za privredna društva ograničava na 20 posto za 2023., a odluka još nije donesena, UPFBiH je uputilo zvanični zahtjev Vladi FBiH za održavanje sastanka o ovoj temi.

Iz UPFBiH je zatraženo da što prije bude održan sastanak o temi utvrđivanja – ograničenja cijena električne energije za privredna društva u 2023.

Možda će Vas zanimati i:

– Kako je pitanje cijene električne energije od izuzetnog značaja za poslovanje privrednih subjekata u FBiH, neophodno je i hitno da do kraja tekuće godine, u skladu sa Zakonom o električnoj energiji u FBiH, ograničite, odnosno, utvrdite cijenu električne energije za privredne subjekte za 2023. – navodi se u zahtjevu UPFBiH upućenom Federalnoj vladi.

Udruženje predlaže da sastanak bude održan do kraja oktobra radi blagovremene pripreme te odluke i njenog uvrštavanja na dnevni red neke od narednih sjednica Vlade FBiH, kako bi odluka bila na snazi već od 1. januara 2023., saopćeno je iz UPFBiH.Izvor
FENA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button