Sport

VIDEO: Kombinovana BiH pobijedila u Albaniji uz jubilej Edina Džeke!










Fudbalski Zmajevi su nakon kvalifikacijske pobjede protiv Gibraltara nastavili sa dobrim igrama, jer su danas u Elbasanu pobijedili Albaniju 1:2 u prijateljskom susretu.

Kombinovana selekcija BiH nije pokazala neku pretjerano atraktivnu partiju, ali smo mogli vidjeti staloženost, borbenost, angažovanost i rutinu u nogama naših fudbalera. Što je još bolje, dobili smo nove nade bh. fudbala poput Kodre, Bajića, Krunića, Đumića…

Poveli smo već u 7. minuti. Krunić je oboren u kaznenom prostoru, makedonski sudija je pokazao na penal, a kapiten Edin Džeko postigao svoj 50. gol u najdražem dresu.


Nakon toga Albanci su preuzeli sredinu terena, imali su nekoliko opasnih napada, ali bez konkretnih prilika. I kada se očekivao kraj prvog dijela, naši su odigrali sjajnu akciju. Kodro je asistirao Lulića, a igrač Lazija rutinski udvostručio našu prednost.


Albanci su u drugom poluvremenu pomalo prijetili, međutim nisu uspjevali da stvore neke konkretne prilike da bi savladali Begovića, sve do 68. minute. Nakon jednog centaršuta da desne strane glavom je pogodio Balaj za veliko slavlje na tribinama.


Domaći tim do kraja utakmice je bio opasniji, to treba istaći, ali sreća je pa nisu uspjeli doći do izjednačenja. BiH je rutinski sačuvala prednost i stigla do bitne pobjede koja će naše momke napuniti samopouzdanjem.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button