Sport

VIDEO: Ekvadorska zvijezda glumila povredu, a onda ga po stadionu jurila policija










Enner Valenica, napadač West Hama na posudbi u Evertonu, izveo je najjači potez kvalifikacija za SP.

Kako pišu južnoamerički mediji, pred kraj utakmice kvalifikacija za SP u kojoj je njegov Ekvador pobijedio Čile 3:0, glumio je povredu kako bi bio zamijenjen i onda s bolničkim kolima pobjegao od policije koja je čekala kraj utakmice da ga privede zbog neplaćanja alimentacije, jer je za njim bila raspisana potjernica.

Valencia je pripremio bijeg, primio je kisik kako bi priča izgledala uvjerljivije, dok ga je u 82. minuti mijenjao Ayovi. Ali, tada kreće drama. Ambulantna kola s unesrećenim nogometašem i nemarnim ocem krenula su van stadiona u Quitu, ali za njim je pohitalo i nekoliko policajaca, koji s trkom nisu prestajali iako su slijedili brže vozilo i bili pod punom opremom.

Priča je počela dan prije utakmice, kada su na trening Ekvadora upali advokati majke Valencijinog djeteta i sa sudskim nalogom te u pratnji policije, tražili da nogometaš plati dug za uzdržavanje djeteta u visini od oko 17 hiljada dolara, ili da ga u suprotnom policajci privedu.

Situacija tada nije riješena, ali je Valenciji nad glavom ostao visiti nalog za hapšenje i sada je upitno hoće li u utorak igrati za Ekvador protiv Bolivije u kvalifikacijama za SP, jer iako je uhidbeni nalog u međuvremenu povučen, napadač koji je u 31 utakmici za Ekvador postigao 16 golova (od čega tri na prošlom SP-u) i dalje je pod istragom.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button