Gdje izaćiKultura

Pozorište mladih Tuzle: Večeras repriza predstave “Tvornica straha”

Večeras će se na sceni Pozorišta mladih Tuzle s početkom u 19.30 sati odigrati predstava „Tvornica straha“ čije je izvođenje dio aktivnosti u okviru projekta „Omladinska scena za ravnopravnost spolova“ koju podržavaju Grad Tuzla i Institut za razvoj mladih – KULT.

Pedagoški rad s djecom i mladima kao i sama predstava nastaje u okviru projekta „Dramski studio za djecu, mlade i odrasle“ podržanog od strane Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona.

U predstavi igraju polaznici Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle i učenici Srednje „Savremeno – umjetničke škole“ Tuzla: Amina Hifziefendić, Amina Softić, Arijana Imamović, Asja Bratovčić, Arnela Ćatović, Azra Nuhanović, Bekir Gazibegović, Daina Anić, Emina Jupić, Eldar Hamzić, Edina Feukić, Elma Smajilbegović, Ermin Suljkić, Emma Vantić, Ema Krajina, Hena Begić, Iris Stuhli, Isa Mandžić, Irma Šiljak, Irma Tučić, Mateo Marijanović, Merima Redžić, Mirsad Aljić, Reina Anić, Sara Hadžiavdić, Sarah Imamović, Sarah Tokić, Selma Altumbabić, Una Alić, Zejd Sukanović.

Autori teksta su Mirza Pinjić, Una Škrobić, Dušana Šušić, a pedagoški rad s grupom i režiju predstave potpisuje Mirza Pinjić. Saradnice u radu su Una Škrobić i Dušana Šušić.

Rezervaciju mjesta potrebno je izvršiti pozivom na broj: 061 365 600.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button