Big Bang #HerojiGeneracije

Frizer (24) iz Tuzle osvojio 3. mjesto na Svjetskom takmičenju frizera u Francuskoj

PROFIL KANDIDATA: 

ISMAR SALKIĆ 

KATEGORIJA: NAUKA I OBRAZOVANJE

MJESTO: TUZLA

Ismar Salkić je rođen 06.07.1998. godine u Tuzli. Završio je osnovnu školu “Tušanj” u Tuzli s odličnim uspjehom. Mješovitu srednju školu Tuzla je upisao 2013. godine, smjer frizer. Završio je srednju školu 2016. godine i postao frizer. Na proljeće 2022. godine položio “Majstorski ispit” i dobio zvanje – Majstor frizer, vlasuljar.

Ismarov najeveći cilj postati vlasnik frizerskog salon, ali i usmjeriti mlade osobe da budu odlučni u odabiru svog posla i da trebaju izabrati ono što vole.

Kroz školovanje uz Klub frizera i kozmetičara Tuzla učestvovao je u raznim takmičenjima, jako brzo je počeo nizati uspjehe. Na njegovom prvom takmičenju 2014. godine je osvojio 1. mjesto u Beogradu. Početkom 2015. godine   je na “Otvorenom prvenstvu Novog Sada” i par mjeseci poslije na “Državnom prvenstvu BiH” zauzeo 1. mjesto u istoj kategoriji. Srednju školu je završio sa odličnim uspjehom i postao učenik generacije.

Odmah nakon završetka školovanja dobio je posao frizera u frizerskom salonu “Enes”. Već 2017.godine prešao je u jaču kategoriju na “Državnom takmičenju frizera BiH” gdje je zauzeo 5. mjesto. Godinu poslije je na “Otvorenom državnom prvenstvu frizera” osvojio titulu DRŽAVANOG PRVAKA u kategorijama  Prestige Bridal i Gala style i time stekao pravo odlaska na svjetsko prvenstvo u Pariz iste godine gdje je zajedno sa ekipom zauzeo 3. mjesto na svijetu i u Tuzlu se vratio sa bronzom.

U kategoriju seniori je ušao u 2019. godini gdje je na “Hair cup Belgrade” zauzeo 4. mjesto i na “Državnom otvorenom prvenstvu Saveza frizera BiH” održanom u Tuzli, drugu uzastopnu godinu postao DRŽAVNI PRVAK. Mjesec dana poslije u Crnoj Gori zauzeo jako 4. mjesto.
Sa svojih 22. godine po drugi puta predstavljao sam našu državu na svjetskom takmičenju frizera u Francuskoj.

Ismar Salkić je kandidat za priznanje #HerojiGeneracije u kategoriji Nauka i obrazovanje. 

Za Ismara glasajte klikom OVDJE.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button