BiHVijesti

Boško Obradović: Presuda Radovanu Karadžiću je nastavak NATO bombardovanja










Nakon drugostepene i konačne presude Radovanu Karadžiću kojom je osuđen na doživotni zatvor, bilo je mnogo reakcija iz Bosne i Hercegovine, regiona, ali i svijeta. Iz susjedne Srbije reakcije su podijeljene. Dok neki smatraju da je ovakva kazna bila jedina prava odluka i za žrtve i za srpski narod, drugi je ne priznaju i punu podršku daju osuđenom ratnom zločincu.

Među njima je i jedan od lidera opozicionog Saveza za Srbiju i predsjednik “Dveri”, Boško Obradović. On je na svom Twitter profilu napisao kako nepravda boli i zapitao se kada će za svoje zločine odgovarati masovne ubice Klinton, Šreder, Orić, Gotovina i mnogi drugi. Postavlja se pitanje koliko se može govoriti o izgradnji dobrih međudržavnih odnosa, nakon ovakvih izjava.

“Nepravda boli! Kada će odgovarati ratni zločinci i masovne ubice Klinton, Šreder, Bler, Solana, Tači, Haradinaj, Gotovina, Orič… Presuda Radovanu Karadžiću nije ništa drugo nego nastavak NATO bombardovanja drugim sredstvima. Ne priznajem antisrpski Haški sud niti njegove presude.”



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button